Šport
10 ogledov

Prvi Japonec v polfinalu in 50. zmaga Đokovića

Serena Williams Flavia Pennetta US open EPA
Branilka naslova Serena Williams se je uvrstila v polfinale. Američanka je v četrtfinalu gladko premagala Italijanko Flavio Pennetta. Polfinale sta si zagotovila tudi Japonec Kei Nišikori in Srb Novak Đoković.

Američanka Serena Williams se je v polfinale prebila brez izgubljenega niza. Prva igralka sveta tudi v tokratnem četrtfinalu proti Italijanki Flavii Pennetta ni imela prav nobenih težav in je z 32 leti postala druga najstarejša igralka v polfinalu US opna po Martini Navratilovi, ki je leta 1994 v polfinalu igrala s 34 leti. V polfinalu zdaj petkratno zmagovalko tega turnirja v petek čaka Rusinja Jekaterina Makarova, ki je bila v sredo s 6:4 in 6:2 boljša od Belorusinje Viktorije Azarenka. Drugi polfinalni par sestavljata Kitajka Peng Shuai in Caroline Wozniacki z Danske.

"To se mi zdi kot šala, saj sem letos slabo igrala na največjih turnirjih. Rekla sem si, bolje, da se osredotočim na igranje dvojic, saj med posameznicami tako ali tako ne bo šlo. Nisem verjela, da bom šla čez drugi krog, zato sem si pripravila rezervni načrt, ki mi je pomagal, da sem se sprostila in zaigrala bolje," je po zmagi v četrtfinalu dejala Williamsova, ki se bo zdaj pomerila z Makarovo.

Leta 2012 jo je v četrtem krogu OP Avstralije že premagala. "Makarova se dobro premika po igrišču. Ne gleda na to, s kom igra, zmeraj da od sebe sto odstotkov. Ima odličen servis, za katerega nikoli ne veš, kam bo šel. Tudi njen backhend je vrhunski, prav tako pa je izboljšala igro na forehandu," je še dejala Američanka.

Prvi Japonec v polfinalu

Polfinalni nastop si je v drevišnjem prvem četrtfinalnem dvoboju v moški konkurenci zagotovil tudi Japonec Kei Nišikori, enajsti z jakostne lestvice ATP. Japonec je s tem postal prvi predstavnik svoje države, ki bo zaigral v končnici turnirja za grand slam. Štiriindvajsetletni Nišikori je bil v četrtfinalu tokrat po maratonskem dvoboju, ki je trajal kar štiri ure in 15 minut, s 3:6, 7:5, 7:6 (7), 6:7 (5) in 6:4 boljši od 29-letnega Švicarja Stanislasa Wawrinke, sicer zmagovalca letošnjega Australian opna.

"Bil sem nekoliko utrujen, ampak prav uživam v tem, ko se dvoboj prevesi v pet nizov," je po preboju v polfinale dejal Japonec Nišikori. Slednji se je po poškodbi stopala na igrišča vrnili šele nekaj tednov pred pričetkom turnirja v New Yorku, že pred dvema dnevoma pa je proti Kanadčanu Milosu Raonicu prav tako igral pet nizov. Dvoboj je trajal kar do 2.26 zjutraj, s čimer sta Japonec in Kanadčan izenačila rekord v najdlje odigranih dvobojih, saj sta podobno dolgo leta 1993 igrala že Mats Wilander in Mikael Pernfors, leta 2012 pa še Philipp Kohlschreiber in John Isner.

Nole do 50. zmage v New Yorku

Nišikori se bo v soboto v polfinalu pomeril s prvim igralcem sveta, Srbom Novakom Đokovićem. Slednji je danes premagal Škota Andyja Murrayja s 7:6 (1), 6:7 (1), 6:2 in 6:4. Đoković je stalni znanec tribun v Flushing Meadowsu, saj je na zadnjih štirih newyorških turnirjih zmeraj igral v finalu, tokrat pa se je že osmič zapored uvrstil v polfinale. Leta 2011 je Đoković omenjeni turnir tudi osvojil, danes pa je vknjižil že 50. zmago na igriščih v New Yorku.

"Zelo sem vesel, da sem znova v polfinalu. Vedel sem, da bo dvoboj težak in res me veseli, da sem se prebil naprej," je po 13. zmagi v 21 medsebojnih dvobojih proti olimpijskemu prvaku Murrayju dejal Đoković. "Je zelo nadarjen igralec, ampak zdaj bi le rad šel spat, namesto da o tem govorim," je dejal Đoković, ki je dvoboj z Murrayjem končal ob 1. uri in 16 minut zjutraj po lokalnem času.

OP ZDA (36,2 mio. dolarjev), četrtfinale:

Moški:
Novak Đoković (Srb/1) : Andy Murray (VBr/8) 7:6 (1), 6:7 (1), 6:2, 6:4;
Kei Nišikori (Jap/10) : Stanislas Wawrinka (Švi/3) 3:6, 7:5, 7:6 (7), 6:7 (5), 6:4;

Ženske:
Serena Williams (ZDA/1) : Flavia Pennetta (Ita/11) 6:3, 6:2;
Ekaterina Makarova (Rus/17) : Viktorija Azarenka (Blr/16) 6:4, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.