Šport
38 ogledov

Prvi naslov za Houston

Houston Astros
Houston Astros so zmagovalci world series, tako imenovanega velikega finala baseballske lige MLB.

Houston Astros so prvič v 55-letni zgodovini kluba osvojili naslov, potem ko so na odločilni sedmi tekmi finala s 5:1 premagali Los Angeles Dodgers in se s skupnim izidom 4:3 v zmagah veselili naslova.

Ključna se je izkazala začetna prednost, ko so igralci Houstona po dveh menjavah povedli na stadionu Dodger s 5:0 in prednost zadržali do konca.

Junak večera je bil spet George Springer, ki je postal šele tretji igralec v zgodovini, ki je v enem world seriesu udaril pet tako imenovanih home runov; pred njim je to uspelo le Reggieju Jacksonu leta 1977 in Chasu Utleyju leta 2009.

Letošnji finale v enem najbolj priljubljenih športov v ZDA je bil že 113. po vrsti. Houston Astros, ki so se ligi pridružili leta 1962, so osvojili prvo lovoriko v 55-letni klubski zgodovini. V finalu so nastopili šele drugič po letu 2005, ko so jih ugnali Chicago White Sox.

Los Angeles Dodgers so bili na papirju precej bolj izkušena ekipa, saj so zaigrali že v svojem 19. finalu, a ostali brez tako želenega sedmega naslova, prvega po letu 1988, ko so do letos tudi zadnjič nastopili v finalu.

MLB World Series (7. tekma):

Los Angeles Dodgers - Houston Astros 1:5  /3:4/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrali so na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.