Šport
21 ogledov

Tako se slavi prvi naslov po 108 letih

Chicago Cubs parada slavje
1/7
EPA
Na ulicah tretjega največjega ameriškega mesta Chicaga se je na zmagoviti paradi baseballskega moštva Chicago Cubs, ki je po 108 letih osvojilo naslov prvaka lige MLB, zbralo okoli pet milijonov navijačev.

Sprevod čikaških baseballistov je potekal od njihovega stadiona Wrigley Park do parka Grant v centru mesta, zaradi velikega števila navijačev pa so bile nekatere ulice zaprte za promet.

"Vsi smo v minulih letih večrat sanjali o takšnem trenutku, vendar je takšen sprejem presegel tudi najbolj nore sanje," je dejal eden vodilnih mož kluba, Theo Epstein, trener Joe Maddon pa je dodal: "Upajmo, da do novega naslova ne bo spet minilo 108 let."

Cubs so do tretjega naslova v klubski zgodovini, a prvega po več kot stoletju frustracij, prišli po zaostanku z 1:3 v zmagah proti Indians, na odločilni sedmi tekmi pa so v Clevelandu po podaljšku slavili z 8:7.

Ross odšel v slogu

Igralci zmagovite ekipe na paradi niso zmogli skriti solz radosti. "Rad bi izpostavil Davida Rossa, ki me je naučil, kako postati zmagovalec. On pa bo športno pot končal med legendami," je o 38-letnem soigralcu Rossu, ki je že pred sezono napovedal, da bo ta njegova zadnja, dejal Anthony Rizzo.

Ross je tako svojo zadnjo sezono v MLB okronal s še enim naslovom prvaka, potem ko je na odločilni sedmi tek,mi dosegel home run. Prvi naslov v karieri je osvojil z Boston Red Sox leta 2013.

Kako pomembno je finalno tekmovanje world series za nekatere Američane, dokazuje tudi kandidatka za predsednico ZDA Hilary Clinton, ki je med odločilno sedmo tekmo prekinila volilno kampanjo, da je lahko v miru navijala za Chicago Cubs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.