Šport
203 ogledov

Prvi test opravili z odliko

Slovenija Iran Dol pri Hrastniku RZS/Twitter Dvorana Dolanka je bila polna do zadnjega kotička.
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Dolu pri Hrastniku premagala Iran.

Gledalci so v Dolu pri Hrastniku dobro napolnili dvorano Dolanka, Slovenci pa so jim proti Iranu vrnili z visoko zmago proti Iranu (31:19).

Iran sicer ne sodi med najbolj kakovostne reprezentance na svetu, zato se je ekipa, ki jo vodi Slovenec Borut Maček, tekmecem dostojno upirala le na začetku tekme. Po desetih minutah je bilo namreč 7:5 v korist domače zasedbe, že v naslednjih desetih minutah pa je Slovenija naredila razliko petih golov, ki jo je le še povečevala. Ob polčasu je vodila s 17:9, v drugem delu tekme pa stvari ni prepuščala naključju, ni popuščala, vmes je vodila že za 13 golov, na koncu pa je slavila z 31:19.

Izbrance selektorja Veselina Vujovića prva tekma turnirja stare celine čaka v soboto, 13. januarja, ob 19.30 proti Makedoniji.

Na prvi tekmi poleg poškodovanih Mateja Gabra, ki ne bo mogel nastopiti na EP 2018, ter Jureta Dolenca in Nika Henigmana niso zaigrali Urban Lesjak, Miha Zarabec, Vid Kavtičnik in Jan Grebenc.

veselin vujović Poškodba Šport Hud udarec pred začetkom EP

Črn madež na prvi polčas je padel ob poškodbi Darka Cingesarja, ki je ob prekršku enega izmed Irancev ob strelu začutil veliko bolečino v križu, zaradi česar v drugih tridesetih minutah ni več stopil na parket, a njegova poškodba ni hujše narave.

Najboljši strelec je bil Gašper Marguč z osmimi zadetki, pet jih je prispeval Žiga Mlakar.

"Videli smo veliko zgrešenih strelov, imeli smo slab pretok žoge in se na splošno mučili v napadu. Imamo še precej rezerv, tudi veliko rokometašev, ki tokrat niso igrali, tudi tiste, za katere upam, da se bodo čim prej vrnili po poškodbah. Verjamem, da bo potem zgodba na igrišču drugačna. V teh dneh nas čaka še težko delo in veliko garanja, zaradi česar verjamem, da se bomo na prvenstvo pripravili dobro," je po tekmi ocenil Marko Bezjak.

Pred začetkom evropskega prvenstva na Hrvaškem Slovence čakata še dve tekmi, obe proti Srbiji, prva bo 9. januarja ob 19. uri v Murski Soboti, druga pa 10. januarja ob 18. uri v Velenju.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Iran 31:19 (17:9)
Marguč 8, Mlakar 5, Cehte, Medved, Janc po 3, Blagotinšek, Potočnik, Mačkovšek po 2, Barišič-Jaman, Žabič, Leban po 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.