Šport
1439 ogledov

Pustil dobro službo in se vrnil v plavanje

mankoč prihod brnik olimpijske igre Saša Despot
"Vse življenje sem bil v plavanju in težko gledam stanje, ko ne gre," pravi Peter Mankoč.

Peter Mankoč se vrača na Plavalno zvezo Slovenije. Eden najboljših slovenskih plavalcev vseh časov bo po novem del strokovne ekipe, ki dela s slovensko reprezentanco.

"Vse življenje sem bil v plavanju in težko gledam stanje, ko ne gre. Dimitrij Mancevič je dobro zastavil ekipo za delo, a nas prezgodaj zapustil. Sam sem se odločil, da pomagam trenerjem, kjer jim lahko in znam, predvsem pri izboljševanju tehnike. Poznam tudi ljudi, ki lahko pomagajo tam, kjer sam ne znam," je za STA potrdil Mankoč, ki pravi, da ima dobre zveze z eno najboljših profesionalnih ekip ta čas Energy Standardom.

Ob tem je zanimivo, da je Mankoč za plavanje pustil dobro službo v vrhu marketinga pri A Cosmosu. "Zaradi družine, predvsem obeh otrok, nimam časa, da bi delal oboje in potem se plavanju ne bi mogel posvetiti."

Ob tem Ljubljančan ne skriva, da si želi tudi širše delovanje, kot je le sodelovanje s slovenskimi reprezentanti. S svojim znanjem bi rad pomagal tudi plavalcem v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice