Šport
15 ogledov

"Pustiti tak pečat kot Henry"

Welbeck Anglija Belgija prijateljska tekma Wembley EPA
Novi član Arsenala Danny Welbeck želi pri topničarjih pustiti podobeni vtis kot njegov nekdanji idol Thierry Henry.

Arsenal je zadnji dan prestopnega roka Manchester Unitedu plačal 20 miljonov evrov za angleškega reprezentanta Dannyja Welbecka. Ta bo po dolgotrajni poškodbi Olivierja Girouda zelo hitro zaigral v prvi enajsterici topničarjev.

Triindvajsetletnik zdaj na vsak način želi dokazati, da je menedžer Arsenala Arsene Wenger storil pravo potezo, ko se ga je odločil pripeljati v London. "Kot otrok sem užival ob gledanju Thierryja Henryja. Je eden izmed mojih dveh idolov, drugi je ryan Giggs. Priti v klub, kjer je tako uspešno igral Henry, je nekaj posebnega. Zdaj bom poskušal velik pečat tu pustiti tudi jaz," pravi Welbeck.

“Tukaj je zelo zdrava konkurenca, v vsakem velikem klubu je tako. Na žalost je trenutno nekaj poškodb, a ko bodo vsi fantje zdravi, si bo vsak želel biti na zelenici in zabijati gole. To je zdrav boj za mesto v ekipi," je dejal nekdanji član Uniteda. Novim navijačem je še obljubil, da bo na vsaki tekmi zaigral na vso moč."

"Vedno sem igral s srcem, vedno sem se trudil dati največ od sebe. Trudil se jim bom podariti čim več veselih dni. Zelo dobro poznam Arsenal. Menim, da ni veliko ljudi v Angliji, ki ne bi vedeli, kako velik klub je to. Stadion je veličasten, tu je legendarni trener in kopica vrhunskih igralcev. Vsi se obnašajo kot družina, to me zelo veseli. Presrečen sem, da sem prišel sem,” je zaključil nogometaš, ki je v sredo sodeloval ob zmagi Anglije nad Norveško z 1:0. Po reprezentančnem premoru bi lahko že debitiral na derbiju z Manchester Cityjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.