Šport
49 ogledov

Quintana ostal rdeč, zmaga za Orico

Jens Keukeleire Vuelta EPA
Na kolesarski dirki po Španiji po današnji 12. etapi od Los Corrales de Buelne do Bilbaa, dolgi 193 km, vrstni red na vrhu ostaja nespremenjen.

Kolumbijec Nairo Quintana (Movistar) ima 54 sekund naskoka pred Britancem Chrisom Froomom (Sky), etapno zmago pa si je prikolesaril Belgijec Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange).

Zanj je to prva etapna zmaga na velikih večdnevnih dirkah ter šele njegova druga v sezoni. Izkoristil je ciljni sprint manjše skupine, v katerem je bil močnejši od Francoza Maxima Boueta in Italijana Fabia Fellineja.

Rdečo majico vodilnega je zadržal Quintana, ki je današnjo etapo končal v glavnini, s tem pa je obdržal tudi prednost pred Froomom. Prva kolesarja na Vuelti loči 54 sekund, drugi kolesar Movistarja Alejandro Valverde pa prav tako ostaja tretji.

Devenynsu ni uspelo

Na današnji zahtevni gorski preizkušnji je kazalo, da bo zmagal Dries Devenyns (IAM), ki je pobegnil na zadnji vzpon na Alto El Vivero kakšnih 17 kilometrov pred ciljem. A prednost ni bila dovolj velika in na spustu so ga zasledovalci lovili, dva kilometra pred ciljem, ko je trasa potekala po ravnem, pa tudi ujeli.

"V teh dneh mi je šlo kar dobro. Zavedal sem se, da če bom zraven v zadnjem kilometru, lahko poskušam. Ni bilo lahko, danes sem kar trpel na vzponih, a se je izplačalo. Zmaga je fantastična," je dejal zmagoviti Belgijec.

Vuelta, 12. etapa (Los Corrales de Buelna - Bilbao, 193 km): 

1. Jens Keukeleire (Bel/Orica-BikeExchange) 4:31:43
2. Maxime Bouet (Fra/Etixx-Quick-Step)
3. Fabio Felline (Ita/Trek-Segafredo)
4. Kristian Sbaragli (Ita/Dimension Data)
5. Luis Leon Sanchez (Špa/Astana) isti čas
...

Skupni seštevek:

1. Nairo Quintana (Kol/Movistar) 46:53:31
2. Christopher Froome (VBr/Sky) +0:54
3. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) 1:05
4. Esteban Chaves (Kol/Orica-BikeExchange) 2:34
5. Alberto Contador (Špa/Tinkoff) 3:08
...

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.