Šport
13 ogledov

"Rad bi bil Sergej Bubka, slavni tenisač"

op zda sergej bubka mlajši 2011 EPA
Ime mu je Sergej Bubka, a ne skače s palico. Ne tekmuje na svetovnem atletskem prvenstvu v Daeguju, temveč na teniškem grand slamu v New Yorku. Uvrstil se je v drugo kolo. "Upam, da bom Sergej Bubka, slavni teniški igralec," pove 24-letni Ukrajinec.

Ima gene in slavno ime. Najbrž se težko zadržuje, da ne bi preskočil teniške mreže. Šalo na stran. Spoznajte Sergeja Bubko mlajšega. Štiriindvajsetletni sin slavnega skakalca s palico Sergeja Bubke te dni dobro igra na zadnjem letošnjem grand slamu. V prvem kolu OP ZDA je Ukrajinec s 6:3, 6:2, 3:6 in 6:4 premagal Avstrijca Andreasa Haiderja. Zanj je bil to sploh prvi nastop na enem od največjih štirih turnirjih. Na lestvici ATP je trenutno 207., najvišje pa je bil 176.

Bubki mlajšemu se je že leta 2003, ko je star 15 let igral mladinsko OP Avstralije, zgodilo, da so predstavniki medijev napolnili novinarsko središče ob njegovi novinarski konferenci, pa čeprav je izgubil dvoboj prvega kola. "Takrat sem dojel, kako velik je bil moj oče," pove Sergej. In nič drugače ni bilo po njegovi torkovi zmagi. Pravi, da se nikdar ni preizkusil v skoku s palico, od malih nog ga je zanimal tenis. Začel je pri sedmih letih, pri devetih je prvič premagal očeta. Odraščal je v Monte Carlu, kjer je zadnjih nekaj let njegov sosed Srb Novak Djoković.


op zda sergej bubka mlajši 2011 | Avtor: EPA EPA
Sergej mlajši je premlad, da bi videl Sergeja starejšega zmagati na olimpijskih igrah v Seulu leta 1988, je pa bil na svetovnem prvenstvu (SP) v Atenah 1997, ko je njegov oče osvojil šesto (zadnjo) zlato kolajno. Oče je te dni v Koreji in sina spremlja le prek spleta. "Rezultat je spremljal v živo. Ni spal. Zelo je vesel zame, da sem se prebil naprej," pove Bubka mlajši. Krasi ga odličen servis, ovirajo pa ga poškodbe. Lani se je poškodoval v prometni nesreči in se šele zdaj počasi vrača v staro formo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.