Šport
12 ogledov

Hercogova prvič dobila dvoboj OP ZDA

Polona Hercog je nastope v Kataloniji končala v četrtfinalu. (Foto: EPA) EPA
Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog je dobila svoj prvi dvoboj na glavnem delu OP ZDA. V prvem kolu zadnjega letošnjega grand slama, ki se je v ponedeljek začel v New Yorku, je domačinko Bethanie Mattek-Sands premagala s 6:1 in 6:3.

V tretje gre rado, pravijo. Mariborčanka Polona Hercog tretjič igra na OP ZDA v New Yorku in prvič ji je uspelo priti prek prve ovirke. Po vsega 65 minutah je s 6:3 in 6:1 premagala Američanko Bethanie Mattek Sands. Najboljša slovenska igralka je naredila samo devet neizsiljenih napak (tekmica 31) in se tako zasluženo uvrstila v drugo kolo. Brez možnosti ne bo niti v slednjem, saj igra z Rusinjo Nadjo Petrovo (24. nosilka), ki jo je ta mesec v New Havnu že premagala s 7:5 in 7:5. Petrova se je morala za drugo kolo pošteno spotiti, saj je Tajvanko Yung-Jan Chan premagala šele po treh nizih in sicer z rezultatom 6:3, 1:6 in 6:4.

"Po dolgem, celodnevnem čakanju sem končno šla na igrišče med pol osmo in osmo uro zvečer. Med čakanjem sem se poskušala čim bolj sprostiti in osredotočiti na tekmo. Prvi niz sem začela zelo dobro, tako na 'returnu' kot tudi na servisu. Mattkova je naredila kar nekaj neizsiljenih in dvojnih napak," je igro v prvem nizu orisala Hercogova. Slovenka je imela malce več dela v drugem nizu. "V drugem nizu sem imela tri točke za vodstvo s 5:2, ki pa mi jih ni uspelo izkoristiti, tako da sem pri 4:3 napravila še en brejk in servirala za zmago. Ni mi bilo lahko in bila sem kar živčna, saj na tem grand slamu pred tem še nisem prišla čez prvo kolo. Zaradi tega sem še veliko bolj vesela, da sem prebila led."


Naslednji dvoboj bo precej težji, saj jo čaka izkušena Moskovčanka, 25. igralka sveta. "V naslednjem kolu me spet čaka Nadja Petrova, ampak zaenkrat bom uživala v zmagi v prvem kolu in se poskušala čim bolje pripraviti za drugo kolo," je zaključila Hercogova.

New York, OP ZDA, WTA, 1. kolo, slovenski nastop:

Polona Hercog (Slo) : Bethanie Mattek Sands (ZDA) 6:3, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.