Šport
20 ogledov

Ne Irene, grozi "hurikan" Serena

serena williams toronto finale 2011 EPA
Na zadnjem grand slamu sezone 2011 prva igralka lestvice WTA Caroline Wozniacki ni glavna favoritka. Če New Yorku grozi hurikan Irene, se tenisačice najbolj bojijo "hurikana" Serena. V najožjem krogu favoritk pa je tudi Marija Šarapova.

Belgijka Kim Clijsters, Kitajka Li Na in Čehinja Petra Kvitova so zmagovalke prvih treh grand slamov letošnje sezone. Trije veliki turnirji, tri različne zmagovalke. To pove vse, kako širok je ženski teniški vrh oziroma da ga za razliko od moškega (dva slama je letos dobil Novak Djoković, enega pa Rafael Nadal) ne kroji le eden oziroma dva igralca. A to bi se utegnilo spremeniti! Povratnica po poškodbi Američanka Serena Williams in Rusinja Marija Šarapova sta vse boljši in se zadnja dva meseca ekspresno hitro dvigata po lestvici WTA. Če Danka Caroline Wozniacki, ki še vedno nima zmage na enem od največjih štirih turnirjev, ne bi imela tolikšne prednosti, bi po OP ZDA, ki se v New Yorku začenja v ponedeljek, lahko imeli novo številko 1.

Šarapova, zmagovalka treh grand slamov, je bila blizu novemu že v Wimbledonu, a je klonila v finalu. Na zmago na enem od velikih štirih čaka že vse od Melbourna 2008. Williamsova, ki ima v vitrini že 13 posamičnih lovorik s slamov, je svoj zadnji dobila lani v Wimbledonu, nato izpustila leto treningov in tekem, a zdaj po vsega dobrem mesecu že dominira. "To je velik oder, to je New York, to je zadnji grand slam sezone," o pomembnosti uspeha v Flushing Meadowsu pove Serena, a priznava, da še ni v stoodstotni fizični formi. Njune letošnje najresnejše tekmice v New Yorku so medtem še brez zmage na slamih, ob Wozniackijevi sta to še drugopostavljena Rusinja Vera Zvonarjova in četrta nosilka iz Belorusije Victoria Azarenka. Clijstersova je zaradi poškodbe nastop odpovedala, Kvitova pa na betonu ni tako dobra kot na travi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.