Šport
11 ogledov

Finale brejkov in napak dobila Šarapova

finale cincinnati marija šarapova
1/6
Reuters
Rusinja Marija Šarapova je z zmago v Cincinnatiju potrdila, da bo glavna favoritinja na bližajočem se grand slamu v New Yorku. V finalu, polnem brejkov in neizsiljenih napak, je Srbkinjo Jeleno Janković premagala s 4:6, 7:6 in 6:3.

Zaročenka Saše Vujačića, Rusinja Marija Šarapova, je osvojila svoj 24. turnir v karieri. Finale Cincinnatija je bil dvoboj odvzetih servisov in neizsiljenih napak. Trdo bitko s Srbkinjo Jeleno Janković je priljubljeno imenovana Masha uspela v svojo korist prevesiti šele v tretji igri. Končni izid 4:6, 7:6 in 6:3 lepo pokaže, kako tesen je bil dvoboj. "Tole je bilo pa res težko. Bilo je tako zelo fizično. Lahko bi zmagala ena ali druga," je povsem izmučena razlagala Šarapova. "Na začetku zadnjega niza sva si kradli servise. Zdelo se je, da nekaj dobrih točk najprej naredi ena, nato pa nekaj dobrih druga. To je bil finale vzponov in padcev. Imam veliko srečo, da sem na koncu dneva zmagovalka."

Z odličnim servisom je Šarapova povedla s 4:1, nakar je Jankovićeva zaigrala bolje in dobila pet zaporednih iger. Kar naenkrat je Marija odličen servis zamenjala za pet dvojnih napak. Drugi niz je zaznamovala serija neizsiljenih napak – Rusinja jih je imela 27, Srbkinja pa 21. Jelena je podaljšano igro dobila s 7:3 in tako izsilila tretji niz. V prvih šestih igrah odločilnega niza sta si tekmici vsakič izmenjali servis, nakar je Marija v sedmi le zadržala svojega in povedla s 4:3. Zadnji dve igri je odigrala kot uvodne in tako dobila svoj drugi letošnji turnir, s katerim bo na najnovejši jakostni lestvici najverjetneje napredovala na četrto mesto.


Cincinnati, WTA, finale:

Marija Šarapova (Rus,4) : Jelena Janković (Rus, 13) 4:6, 7:6, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.