Šport
20 ogledov

Rafa pred OP ZDA zaskrbljen, Roger ne

cincinnati rafael nadal poraz Reuters
Srb Novak Djoković je na zadnjih treh turnirjih (Wimbledon, Montreal, Cincinnati) neporažen, povsem drugače pa velja za Španca Rafaela Nadala (finale, drugo kolo, četrtfinale) in Švicarja Rogerja Federerja (četrtfinale, tretje kolo, četrtfinale). Sta še lani dominantna tenisača lahko pred bližnjim OP ZDA resno zaskrbljena?

Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, ki sta še lani dominirala v moškem svetovnem tenisu, teden dni pred začetkom zadnjega letošnjega grand slama ne skrbi le zastrašujoča forma Novaka Djokovića (letos 56 zmag in en poraz), temveč očiten padec v njuni formi. Oba sta močan masters v Cincinnatiju končala v petkovem četrtfinalu (Švicar proti Tomasu Berdychu, Španec pa proti Mardyju Fishu), nič bolje jima ni šlo prejšnji teden v Montrealu, ko je Nadal izpadel že v drugem kolu.


Priljubljeni Rafa ima težave s stopalom, ta teden pa sta ga ovirala še opečena prsta, a se ne izgovarja na poškodbi. "Včasih igraš odlično, včasih pa slabo. Trenutno igram bolj slabo kot pa odlično. Sprejmem poraz in se zavežem, da bom bolje treniral. Le tako se bom vrnil na najvišjo raven," obljublja Nadal. "Moje gibanje ni popolno. S svojim 'forehandom' delam več napak kot ponavadi. Igrati bom moral bolj po sredini in bolj agresivno." Do začetka turnirja v Flushing Meadowsu ima le še teden dni. "Če želim biti pripravljen za New York, bom moral nekaj stvari popraviti. Ne vem, če bom v stoodstotni formi, a naredil bom vse, da bom."

Federer na drugi strani ni deloval utrujeno, pravzprav je v zadnjem času zelo sproščen, a nasproti mu je stal Berdych, ki ga je s svojim močnim servisom premagal že lani v Wimbledonu in Miamiju. "Prejšnji teden res ni bil dober. Ta teden pa sem se počutil zelo dobro. Mislim, da sem igral zelo dobro proti Juanu del Potru in Jamesu Blaku." Novopečenega 30-letnika tako pred OP ZDA ne skrbi. "Fizično se počutim odlično. Odigral sem tri dobre dvoboje, kar je pozitivno pred velikim turnirjem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.