Šport
20 ogledov

Rafa in Nole za zadnjo lovoriko sezone

rafael nadal roger federer Reuters
V finalu zaključnega turnirja sezone (World Tour Finals) se bosta pomerila prvi igralec sveta Rafael Nadal in številka dve Novak Đoković.

Rafael Nadal se je veselil prve zmage proti Rogerju Federerju (7:5, 6:3) na notranjem igrišču (1:4), ki mu je prinesla uvrstitev v finale World Tour Finals. Španski tenisač še nikoli v karieri ni zmagal na skleplnem dejanju sezone, kjer je samo enkrat zaigral v finalu, in sicer leta 2010, ko ga je v treh nizih ugnal prav njegov današnji nasprotnik.

rafael nadal  | Avtor: EPA EPA
Nadal je letos osvojil že deset turnirskih zmag, vključno z dvema turnirjema za grand slam, v Londonu pa bo poskušal sezono zaključiti v spektakularnem slogu, ko se bo v finalu pomeril z zmagovalcem obračuna med Novakom Đokovićem in Stanislasom Wawrinko.

Fed zapravil priložnost, Rafa pač ne

V prvem nizu sta tekmeca do izida 4:4 osvajala svoje servise, Federer je v osmi igri zapravil tri priložnosti za odvzem servisa.

Kar ni uspelo njemu, je v naslednji igri Nadalu, a tudi Švicar mu je hitro vrnil, tako da je bil izid izenačen 5:5. Toda niz brejkov se je nadaljeval, Špancu je uspel še en, nato pa je osvojil tudi 12. igro in povedel z 1:0 v nizih.

novak đoković | Avtor: Reuters Reuters
V drugem nizu je Nadal tekmecu odvzel servis že v peti igri, z drugim brejkom v tem delu pa si je nato zagotovil zmago, 22. v njunih 32 medsebojnih tekmah (22-10).

''Popoln zaključek ene izmed najboljših sezon v moji karieri, saj bom imel priložnost osvojiti turnir, ki ga nisem še nikoli doslej,'' je po zmagi povedal Nadal.

Đoković premočan za Wawrinko

V drugem polfinalu sta se pomerila Novak Đoković in Stanislas Wawrinka, v dveh nizih pa se je zmage veselil srbski šampion. Nole se bo v finalu še šestič v letošnji sezoni pomeril z Nadalom - 3:2 v korist Španca - in se mu poskušal maščevati za dva boleča poraza na letošnjih turnirjih za grand slam - polfinale OP Francije in finale OP ZDA.

World Tour Finals, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/1) : Roger Federer (Švi/6) 7:5, 6:3
Novak Đoković (Srb/2) : Stanislas Wawrinka (Švi/7) 6:3, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.