Šport
25 ogledov

Ragbi pred več kot 70 tisoč gledalci

tom croft anglija ragbi Reuters
Ta vikend se začenja tekmovanje pokala šestih nacij za naslov najboljše evropske ekipe v ragbiju. Gre za drugo največje na svetu v tem športu, takoj za svetovnim prvenstvom, ki se igra vsaka štiri leta. Pokal je tudi drugi najbolj gledan turnir v Evropi, takoj za nogometno Ligo prvakov, kjer si tekme na stadionu v povprečju ogleda 70.150 ljudi. 

Kot vsako leto bodo tudi tokrat stadioni in središča mest Dublina, Londona, Edinburga, Pariza, Londona, Cardiffa in Rima nabito polni v pričakovanju tekem najboljših evropskih reprezentanc. Navijači nasprotnih si ekip bodo, kot je v navadi, pripravili festivalsko vzdušje, se skupaj veselili, peli, si delili pivo, razočaranja in veselje.

Anglijo, ki letos brani naslov prvaka, čaka težko delo na poti do ubranitve naslova. Francozi so bili oktobra 2011 zelo blizu osvojitvi svetovnega prvaka, ko so v finalu svetovnega prvenstva izgubili proti Novi Zelandiji 8:0. Valižani so s predstavami na svetovnem prvenstvu dokazali, da se lahko enakovredno kosajo z vsemi reprezentancami, medtem ko bodo Škoti pod taktirko novega trenerja Jacquesa Brunela nekoliko pomladili reprezentanco in stavili na nove moči. Irska bo kot vedno neugoden nasprotnik za vse ekipe, predvsem na domačem igrišču s podporo 80.000-glave množice glasnih in strastnih navijačev.

Italija, ki se je kot zadnja priključila najboljšim petim evropskim ekipam za pokal šestih nacij (pred tem se je tekmovanje imenovalo five nations), se že vrsto let drži sloves outsiderja, vendar so Italijani v zadnjih letih naredili velik preskok v kvaliteti. Azzuri so namreč v pretekli sezoni že uspeli premagati reprezentaci Francije in Škotske. Obeta se nam torej zanimiv vikend razburljivih tekem ragbija. Tekmovanje se bo končalo s tekmami zadnjega kola 17. marca, ko bo tudi znan zmagovalec letošnjega pokala šestih nacij.

Pari prvega kola:

Sobota, 4. 2. 2012:
14.30: Francija – Italija
17.00: Škotska – Anglija

Nedelja, 5.2.2012:
15.00: Irska – Wales

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.