Šport
25 ogledov

Rangersi osramočeni iz Južne Kalifornije

John Tavares je priboril zmago moštvu Islanders. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
San Jose Sharksi so uprizorili prave strelske vaje in doma visoko premagali New York Rangerse (9:2).

Z visoko zmago, še tretjo zaporedno, so Morski psi ta čas najboljša ekipa lige. Junak večera je bil s štirimi goli Tomas Hertl, Matthew Nieto pa je dosegel svoj prvi gol v NHL in dodal še dve podaji.

Dobro gre tudi Vancouver Canucksom, ki so tokrat v domači dvorani po podaljšku (3:2) strli odpor New Jersey Devilsov. Novo zmago je dosegla tudi najboljša ekipa vzhodne konference Pittsburgh Penguins, ki je s premagala moštvo Carolina Hurricanes (5:2). Hokejisti Toronto Maple Leafs so presenetljivo tokrat doma izgubili (1:2) proti moštvu Colorado Avalanche, medtem ko so se New York Islandersi veselili visoke zmage s 6:1 nad Phoenix Coyotesi.

Tekma med ekipama Philadelphia Flyers in Florida Panthers se je končala z zmago (2:1) gostiteljev, v Buffalu pa so se na srečanju med domačimi Sabresi in Tampa Bay Lightningom zmage po podaljšku s 3:2 veselili gosti. Nashville Predatorsi so bili s 3:2 boljši od Minnesote Wild.

Nash zaradi udarca iz igre

Onstran Atlantika je odmevala zlasti tekma v San Joseju, ko so razigrani Morski psi na kolena spravili štirikratne nosilce prestižne hokejske lovorike Stanleyjevega pokala (1927/28, 1932/33, 1939/40, 1993/94). Za nameček so Rangerji ostali brez izvrstnega Kanadčana Ricka Nasha, ki je prejel hud udarec po zatilju od domačega hokejista Brada Stuarta. Nash, ki je po udarcu dobil glavobol in ni odigral zadnjih dveh tretjin, je bil sicer ključni mož pri ponedeljkovi zmagi nad Los Angeles Kingsi s 3:1. "Vsak udarec v glavo je lahko povod za skrbi. Niti najmanj ni prijetno," je po tekmi dejal Nash. 

Vzdušje v San Joseju, ki še nima osvojenega pokala zmagovalcev lige NHL, je bilo na robu vrelišča, navijači, navdušeni nad izjemnim učinkom domačih hokejistov, pa so proti koncu začeli vzklikati, da si želijo še deseti zadetek. Tega sicer ni bilo, a so bili lahko ljubitelji kalifornijskega hokeja s prikazanim več kot zadovoljni.

V taboru San Joseja so bili upravičeno povsem evforični. "To je uresničitev sanj. Noro! Na tekmi še nikoli nisem zabil več kot dveh golov," je bil navdušen komaj 19-letni obetavni češki hokejist Hertl v svoji krstni sezoni v ligi NHL. Češki napadalec je bil 17. na lanskem naboru, San Jose ga je izbral in junija letos z obetavnim češkim reprezentantom, ki je prve hokejske korake naredil v vrsti praške Slavije, tudi podpisal pogodbo.

V prvi tretjini se je Callahan takole še boril s Crosbyjem, nato pa si je ob kon | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Bilo je grdo"

"Bilo je grdo. Dobili smo lekcijo, iz katere se moramo veliko naučiti, kajti s takšno igro ne moremo nadaljevati. Ponižali so nas, kar moramo vzeti v zakup in odgovoriti," je bil po "brezplačni" šoli hokeja jezen Ryan Callahan.

"Trenutno res ne poznam odgovora na to, kaj se nam je zgodilo. Prepričan sem bil, da smo v ponedeljek naredili velik korak naprej, saj smo igrali zrelo, a je streznitev prišla prehitro in smo, kot kaže, naredili dva koraka nazaj," je bil po tekmi osupel glavni trener moštva iz New Yorka Alain Vigneault.

Liga NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs : Colorado Avalanche 1:2
New York Islanders : Phoenix Coyotes 6:1
Philadelphia Flyers : Florida Panthers 2:1
Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 5:2
Buffalo Sabres : Tampa Bay Lightning 2:3 (podaljšek)
Nashville Predators : Minnesota Wild 3:2
Vancouver Canucks : New Jersey Devils 3:2 (podaljšek)
San Jose Sharks : New York Rangers 9:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.