Šport
1953 ogledov

"Rasist? Pa saj sem od popka navzdol črnec"

mayweather mcgregor YouTube
Pred velikim dvobojem so zvezdnika MMC Connorja McGregorja obtožili rasizma.

Bliža se dvoboj med še neporaženim boksarjem Floydom Mayweatherjem Jr. in zvezdnikom serije MMC Conorjem McGregorjem, oba borca pa sta že pred njim postregla z 'biseri'. Šlo bo za enega največjih borilnih spektaklov v zadnjih letih, čeprav je namen vsega predvsem zaslužek.

Dvojica se je pri promociji obračuna podala na krajšo turnejo, z njunim obiskom se lahko že pohvalijo v Los Angelesu, Toronu in New Yorku, na vrsti je bil tudi London. Na dosedanjih srečanjih se je že nekajkrat zaiskrilo, McGregor pa si je nakopal tudi bes javnosti. Mayweatherju je namreč nekajkrat rekel, da je opica in da naj zapleše zanj, mnogi so to razumeli kot rasistično žaljivko. Tako so vse skupaj razumeli tudi v tekmečevem taboru, nekateri so želeli z Ircem obračunati že na predstavitvi dvoboja.

Floyd je izjavil, da 'McGregor ni pokazal spoštovanja do njegove hčerke in do matere otroka' ter da je 'užalil vse temnopolte ženske in da je ljudi črne rase označil za majmune'.

"To preprosto ni res. Jaz sem multikulturen in nimam nikakršnih slabih občutkov do kogarkoli. Jaz niti ne opazim, kakšno barvo kože ima človek. Razumete? Saj smo v Brooklynu, v New Yorku. Sam sem velik fan Notorious BIG-a in želel sem se poigrati s takšnimi rečmi. Če nekdo vse skupaj tolmačiti drugače, pa naj. To je neumno in bizarno," odgovarja Irec.

Za konec je sicer dodal še v svojem slogu: "Če se že pogovarjamo o rasah ... Mnogi pravijo, da sem proti temnopoltim. To je pof...a neumnost! Kaj ne veste, da sem jaz napol črnec. Sem napol črnec od popka navzdol."

Komentarjev 3
  • Onlytime 23:34 25.julij 2017.

    Saj vseeno, beli, črni, rumeni, rdeči, vsi smo ljudje. Ne vem, zakaj smo tako občutljivi na svojo barvo kože. Vseeno je, če si črni majmun ali beli majmun. V osnovi si majmun, a kaj? 😁😁😁

  • jozicamurn 14:28 15.julij 2017.

    Saj so črnci tudi rasisti in ne marajo belcev in zasmehujejo nas belce s svojimi izjavami. Zakaj bi nekdo bil rasist, če brani svoje in je lokal patriot? A črnci potem avtomatično ne morejo biti rasisti?

  • Ejsi_Disi 12:09 15.julij 2017.

    Majmun? A vi to resno v prevodu? Majmun?!! My moon?!?!