Šport
28 ogledov

Ratejeva bo napadla kolajno

Martina Ratej nastopa za AK Šentjur, ki bo organiziral gostovanje njenih navijač Žurnal24 main
Martina Ratej se je zavihtela med najboljše metalke kopja na svetu. V Dohi na Diamantni ligi je izboljšala državni rekord - 67, 16 je tretji izid sezone, kar jo resno postavlja v igro za kolajne na EP v Barceloni.

Evropsko prvenstvo v atletiki bo trajalo od 27. 7. do 1. 8. Martina bo v kvalifikacijah nastopila v torek, 27. 7., ob 19:05, finale pa jo čaka v četrtek, 29. 7., ob 20:40.

Kakšna so vaša pričakovanja pred EP v Barceloni. Jasno napadate kolajno?
Gotovo, napadala jo bom. Skušala bom doseči podoben rezultat, kot sem ga že velikokrat letos. Nato bomo videli, česa je sposobna konkurenca. Lahko vržem osebni rekord in ostanem brez kolajne, lahko pa bo za kolajno dovolj že met pod 65 metrov.

Ste sodeč po formi sposobni vreči novi državni in obenem osebni rekord?
Mislim,d a bo vse odvisno od dnevnega počutja in pogojev. Tudi če ne bo državnega rekorda in kolajne in bom kljub temu dobro vrgla, bom zadovoljna.

 

Vaš trener Andrej Hajnšek je izpostavil, da imate težave z žulji. Lahko ta – na prvi, ampak res le na prvi pogled – bizarna težava prepreči vašo visoko uvrstitev?
Ne vem, sicer sem zadnja dva tedna zaradi tega s težavo trenirala, na sami temi pa se z žulji ne bom obremenjevala. Zmotivirala se bom s to veliko tekmo, nekaj pa bo dodal tudi adrenalin.

Na svetovnem prvenstvu v Berlinu ste dejali, da vam je po uvrstitvi v finale nekako zmanjkalo prave motivacije za nadaljevanje oziroma vas je uvrstitev tja čustveno že izpraznila.
Zdaj gledam na to drugače. Imam večje cilje, zaradi katerih odhajam v Barcelono.

Čemu pripisujete preboj med najboljše metalke kopja na svetu, ki vam je uspel v zadnjem letu?

Od leta 2005 sem trenirala res kakovostno, zadnji uspehi so plod vsega tega dela. Vse skupaj se je poklopilo … Zaposlena sem v Policiji, ob strani mi stojijo pokrovitelji, Atletska zveza Slovenije, od atletike živim.


Imate tudi dva otroka, kako usklajujete družinsko življenje z vrhunskim športom?
Zadnje čase je kar malo kriza. Izkoristim vsak trenutek, da sem lahko z njima. Komaj čakam, da bo konec sezone. Vendar tudi vsi ostali ljudje, ki delajo, nimajo veliko časa za otroke. Upam, da boste nekoč ponosna na moja odrekanja in vrhunske rezultate.

 

Vas bosta v živo spremljala v Barceloni?
Sprva sem razmišljala o tem, vendar bi verjetno v tem primeru vseskozi mislila na njiju, kako potujeta in jima gre. Zato sem se odločila, da bosta raje s sorodniki odšla na počitnice in zame stiskala pesti pred televizijskim sprejemnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.