Šport
23 ogledov

Ratejeva okrevala, a ne gre v Zürich

Žurnal24 main
"Moja desna noga je dokaj dobra in lahko normalno hodim in treniram," sporoča metalka kopja Martina Ratej, a vseeno letos ne bo več tekmovala na diamantni ligi. Videli pa jo boste čez 14 dni v Celju.

Slovenska rekorderka Martina Ratej je praktično že okrevala po infekciji noge, v Zürichu, kjer bo v četrtek predzadnja tekma letošnje atletske diamantne lige, pa ne bo nastopila. Metalka kopja svoj zadnji nastop v sezoni načrtuje drugega septembra v Celju. "Moja desna noga je sedaj dokaj dobra in lahko normalno hodim in treniram. Malo imam nogo še rdečo, vendar ne zateče več. Nimam več posledic infekcije, tudi zdravil ne jemljem in hodim le še na magnetno resonanco. V zadnjih dnevih sem kar veliko trenirala. Na začetku sicer še nisem tekla, sedaj pa že lahko vadim tudi s polno obremenitvijo."

Ratejeva je trenutno peta v metu kopja v diamantni ligi in še vedno tretja po izidu sezone na svetu.

Konec prejšnjega tedna Ratejeva še ni mogla nastopiti na dvodnevni diamantni ligi v Londonu. "Škoda, da nisem mogla tekmovati, ker gotovo ne bi bila zadnja, saj so bili rezultati zelo slabi. Želela pa sem nastopiti na diamantni ligi v četrtek v Zürichu, vendar me tam ne bo. Zaradi zdravstvenih težav sem najprej odjavila nastop, sedaj pa je startna lista že zapolnjena in tudi menedžer Uroš Žager ni mogel doseči, da bi lahko nastopila. Tekmovala bom še na mitingu v Celju na zaključni tekmi slovenske velike nagrade Vzajemne."

Po tekmi v Celju si bo vzela nekaj časa za premor in počitek. "Naslednje leto pa si želim nove atletske podvige. Specialne priprave za naslednjo sezono bom začela malo pozneje, kjer je svetovno prvenstvo na programu pozneje, kot je bilo letošnje evropsko prvenstvo. Tako bom imela novembra prvi ciklus specialne vadbe, trenirala pa bom, jasno, tudi dotlej," je dodala Ratejeva. Andrej Hajnšek, trener Ratejeve, je pojasnil, da se bodo do konca tega tedna odločili, če bo njegova varovanka nastopila 29. avgusta na mitingu v Ljubljani, na finalu diamantne lige 27. avgusta v Bruslju pa meta kopja ni na programu in bo zadnja tekma discipline v najprestižnejši svetovni seriji v Zürichu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.