Šport
23 ogledov

Ratejeva ostala brez kolajne

Martina Ratej je tokrat zmogla "le" 56,20 metrov. (Foto: Reuters)
1/8
Žurnal24 main
Slovenka Martina Ratej je v metu kopja na evropskem prvenstvu v Barceloni osvojila sedmo mesto. Od napovedanega boja za kolajne jo je oddaljila poškodba gležnja. Zlato odhaja v Nemčijo z Lindo Stahl.
Težave že v kvalifikacijah
Dan pred kvalifikacijsko tekmo 27. avgusta v Barceloni je Ratejeva ob 11. uri poklicala zdravnika Jureta Šorlija, ker je zaradi žulja dobila infekcijo in ji je otekel desni gleženj. Čeprav ni mogla tekmovati na vso moč, pa je že v prvem metu prišla v finale (61,92 m).

Kljub velikim in povsem realnim pričakovanjem se metalka kopja Martina Ratej z 20. evropskega prvenstva v Barceloni v domovino vrača brez kolajne. V velikem finalu je s povprečnim metom 60,99 m osvojila sedmo mesto. Slovenski rekorderki že vse od prvega meta ni šlo nič od rok, ko je bila s 60,08 m šele šesta. V naslednjih dveh poskusih je prestopila ter izgubila še eno mesto, tako da je celo trepetala za uvrstitev med najboljšo osmerico. Tudi v četrti seriji ni bistveno popravila svojega dosežka (60,71 m), v petem poskusu pa je Ratejevi naposled le uspel dober met, a na žalost je prestopila. V zadnjem metu je nato zmogla 60,99 m in se prebila na končno sedmo mesto.

"Na tekmi sem dala vse od sebe, vendar ni šlo. Ko sem obula sprinterice, je noga takoj otekla. Iz meta v met je bilo slabše. Ta tekma mi preprosto ni bila usojena. Škoda, poškodba je bila enostavno prehuda," je solze zadrževala Ratejeva, ko je po tekmi pokazala zelo otečen desni gleženj, ki je bil že modrikast.

Na tekmi sem dala vse od sebe, vendar ni šlo. Ko sem obula sprinterice, je noga takoj otekla. Iz meta v met je bilo slabše. Ta tekma mi preprosto ni bila usojena. Škoda, poškodba je bila enostavno prehuda.
Martina Ratej

"Po tretji seriji me je poklical trener Andrej Hajnšek in me vprašal, kako me boli. Dejal je, da manjka le zaključek, ker z desno nogo ne delam tako, kot bi morala. Najbolj se je to poznalo pri izmetu, ko nisem upala pospešiti in sem se izmikala bolečini. Meti so zato krajši in sem zelo razočarana. Zadnje tri mete sem šla na vse ali nič, peti pa mi je uspel in sem dobro pospešila, vendar me je vrglo naprej in sem z obema rokama pristala za oznako za prestop. Žalostna in razočarana sem. Pričakovala sem, da se bosta za odličje borili Špotakova in Obergföllova ter da bom tudi sama med njima. Vendar se to žal ni zgodilo," je zmajevala z glavo Ratejeva.

Zlato je z osebnim rekordom (66,81 m) osvojila Nemka Linda Stahl. Nemški uspeh je z drugim mestom dopolnila Christina Obergföll (65,58 m), medtem ko je na najnižjo stopničko stopila olimpijska prvakinja in prva favoritinja Čehinja Barbora Špotakova (65,36 m).

Evropsko prvenstvo, finale meta kopja (Ž):


1. L. Stahl (Nem) 66,81 m
2. C. Obergföll (Nem) 65,58 m
3. B. Špotakova (Češ) 65,36 m
2. C. Obergföll (Nem) 64,12  m
3. L. Stahkl (Nem) 63,17 m
4. K. Molitor (Nem) 63,81 m
5. M. Abakumova (Rus) 61,46 m
6. M. Chilla (Nem) 61,40 m
7. M. Ratej (Slo) 60,99 m
8. M. Palameika (Lat) 60,78 m

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.