Šport
32 ogledov

Ratejeva staknila infekcijo

Kljub oteklemu gležnju je Martina Ratej na EP dosegla sedmo mesto. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Martina Ratej, največji slovenski up za kolajno na 20. evropskem atletskem prvenstvu, ki se bo v torek začelo v Barceloni, ima zatečen gleženj desne noge, ki ga je povzročila infekcija zaradi žuljev.
33 Slovencev
Olimpijski stadion Lluis Companys na Montjuicu v Barceloni bo od 27. julija do 1. avgusta gostil 20. evropsko prvenstvo v atletiki. Za tekmovanja na prenovljenem objektu, ki je leta 1992 gostil olimpijske igre, je prijavljenih 1626 atletov in atletinj iz vseh 50 članic Evropske atletske zveze (EAA), med njimi bo tudi 33 slovenskih.

Zaradi žuljev, ki so se Martini Ratej zaradi nove športne obutve naredili že pred odhodom na EP, je prišlo do infekcije, kar je zdravnik slovenske reprezentance Jure Šorli omilil z zdravili. Oteklina se je povečala v ponedeljek popolne, vendar nastop Ratejeve v torkovih večernih kvalifikacijah ni ogrožen.

"Zdravstveno stanje Martine Ratej sicer ni najboljše. Dobila je injekcijo in je morala vzeti zdravila. Upamo, da bo oteklina v torek izginila, ker je desni gleženj kar precej zatečen. Na roko nam gre tudi urnik, saj Ratejeva nastopa v drugi kvalifikacijski skupini ob 20.30. Mislim, da morala Ratejeva kljub vsemu 59,50 m, kolikor je avtomatična kvalifikacijska norma za finalne, vseeno brez večjih težav doseči. Finale je nato na programu v četrtek in upam, da bomo takrat povsem pozdravili infekcijo in ne bo posledic. Še vedno zelo optimistično razmišljam in mislim, da bo četrtek naš dan v Barceloni," je njen pojasnil Andrej Hajnšek. Slovenska rekorderka je tretja po izidu sezone na svetu in v najožjem krogu favoritinj za najvišja mesta.

Nastopili bodo še kot prvi Mariborčan Sebastijan Jagarinec v prvem krogu teka na 400 m (10.40), ob 19.15 v prvem krogu na 100 m branilec brona s prejšnjega EP Škofjeločan Matic Osovnikar in Novomeščan Gregor Kokalovič, kvalifikacije pa čakajo tudi Kranjčana Rožleta Prezlja v skoku v višino (19.10) ter Nino Kolarič (Ptuj) v skoku v daljino (12.30).

"Same kvalifikacije na EP jemljem zelo resno, kot vse ostale tekme. Moj cilj je, da dosežem normo za finale, 61 m, že v prvem metu. Tudi treningi so doslej potekali na tri mete in mislim, da ne bom imela težav. Imam zelo dobro sezono in to me navdaja s pozitivno energijo," je pojasnila Ratejeva. Na prvem treningu v športnem centru Mar Bella, ta leži zelo blizu hotela slovenske reprezentance, je dvigala uteži.

Zelo dobro sem tekmoval v zadnjih tednih in tudi dobro opravil zaključne priprave. Upam, da bom tudi v kvalifikacijah tekmoval tako, kot sem na zadnjih tekmah. Fizično sem zelo dobro pripravljen, želim pa dobro skakati tudi tehnično.
Rožle Prezelj

Cilj Prezlja in Kolaričeve je uvrstitev v finale. "Zelo dobro sem tekmoval v zadnjih tednih in tudi dobro opravil zaključne priprave. Upam, da bom tudi v kvalifikacijah tekmoval tako, kot sem na zadnjih tekmah. Fizično sem zelo dobro pripravljen, želim pa dobro skakati tudi tehnično. Nastopilo bo 28 tekmovalcev, ločijo pa nas trije centimetri, zato bo odločal tudi splet okoliščin ter dnevna forma. Z malo sreče in brez tehničnih težav bi se lahko prebil v finale," je menil Prezelj, Kolaričeva pa je zatrdila: "Želim se uvrstiti v finale. Na današnjem treningu sem šla v šprintu zelo hitro, želim pa sestaviti tudi dober skok. Na nekaj zadnjih tekmah sem imela težave z zaletom. Upam, da bom nastop tehnično dobro opravila in dosegla najboljši dosežek sezone v kvalifikacijah."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.