Šport
22 ogledov

Ratejeva zapustila bolnišnico

Kljub oteklemu gležnju je Martina Ratej na EP dosegla sedmo mesto. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Martina Ratej je bila naša glavna adutinja na EP, nakar je prišla infekcija na gležnju in osvojila je sedmo mesto. Ta petek je zapustila celjsko bolnišnico, a bo morala počivati vsaj še do torka.
Mislim, da se okužba ne bo širila, da se bo pozdravila ter da bom lahko prihodnji teden že začela trenirati.
Martina Ratej

Slovenska rekorderka Martina Ratej, ki je kljub zateklemu desnemu gležnju zaradi infekcije na 20. atletskem evropskem prvenstvu v Barceloni osvojila sedmo mesto v metu kopja (60,99 metra), je ta petek zapustila bolnišnico v Celju, kjer je bila od drugega avgusta. Ratejeva je dejala, da bo lahko kaj več o nadaljevanju sezone povedala po kontroli v torek.

Ratejeva je v domovino na zdravljenje poškodbe dopotovala 30. julija, dan po svoji finalni tekmi na EP. "V bolnišnici v Celju sem bila v soboto, kjer so mi dali zdravila in me potem napotili domov, kjer sem bila do ponedeljka. Tedaj sem imela kontrolo in sem morala po njej ostati v bolnišnici. Oteklina je sedaj manjša, tudi stanje posledic infekcije, kjer se je ta pokazala, se je izboljšalo. Do torka imam predpisano popolno mirovanje, moram ležati in jemati zdravila. V torek pa bom imela novo kontrolo. Mislim, da se okužba ne bo širila, da se bo pozdravila ter da bom lahko prihodnji teden že začela trenirati."

"V torek bo imela Ratejeva kontrolo, ko bo več znanega o morebitnem nadaljevanju sezone. Bo pa težko, saj je zaradi ležanja v bolnišnici izgubila veliko mišične mase, pa tudi hrana ni pisana na kožo športnikom. Zaenkrat še ne vemo, kako je prišlo do okužbe na nartu, gotovo pa za to niso bili krivi žulji," je pojasnil njen trener Andrej Hajnšek. Ratejeva je na EP prišla kot tretja po izidih sezone na svetu in je bila glavna slovenska favoritinja za odličja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.