Šport
25 ogledov

Ratejeva že vrgla normo za SP

ratej_ins_reuters Žurnal24 main
Martina Ratej je izvrstno začela sezono v metu kopja. Na zimskem atletskem DP v Celju je z 61,51 metra zmagala in kljub temperaturi pod lediščem izpolnila normo A (61 metrov) za nastop na SP v Južni Koreji.

"Zelo sem zadovoljna z rezultatom. Na tekmo se nisem posebej pripravljala, zato je rezultat še bolj zadovoljiv. Tehnično so bili meti dokaj slabo izvedeni, počasna pa sem še v izmetu. V letošnji sezoni si želim dobrih nastopov v diamantni ligi, vrhunec pa želim doseči na SP. S stabilnimi meti okrog 65 metrov želim biti konkurenčna najboljšim na svetu," je bila vesela Martina Ratej. Slovenski rekord – 67,16 metra – je postavila 14. maja lani v Dohi.

"Čeprav je bilo ob 9.30, ko je Ratejeva začela tekmovati, še zelo mraz, je dosegla odličen izid. Poleg tega je nastopila iz polnega treninga. Z vadbo smo začeli dva meseca pozneje kot običajno, in sicer šele decembra. Zato še ni v tekmovalni formi, kljub temu pa je raven njenih metov že sedaj izjemna. Sezono smo krajšali, ker se je lanska vlekla od marca do avgusta. Ves ta čas je bila na ravni 65 metrov. Letos začetek tekmovalne forme načrtujemo konec maja in jo bomo nato držali tri mesece," je pojasnil Andrej Hajnšek, trener Ratejeve. Slovenska rekorderka bo 8. maja nastopila na kontrolni tekmi v domačem Šentjurju, 26. maja pa v Rimu na diamantni ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.