Šport
25 ogledov

Raúl blizu vrnitve v Real

Raul Reuters
Nekdanji zvezdnik belega baleta Raúl naj bi se vrnil na stadion Santiago Bernebeu. Postal bo športni direktor kraljevega kluba.

Raúl González Blanco je zadnji dve leti branil barve kluba Al-Saad v Katarju, po izteku pogodbe pa naj bi se začeli pogovori o njegovi vrnitvi v Real Madrid. Še pred začetkom nove sezone naj bi tako prevzel funkcijo športnega direktorja so zapisali pri španskem El Mundu. Na tem mestu naj bi zamenjal Miguela Pardeza, ki je po petih letih na tem položaju že zapustil kraljevi klub.

Predsednik Florentino Pérez je tako še enkrat potrdil, da želi k delu v klubu privabiti čim več nekdanjih zvezdnikov Reala. Fernando Hierro je tako postal novi pomočnik glavnega trenerja Carla Ancelottija, Zinedine Zidane pa bo odslej vodil B ekipo Reala Castillo.

Raúl je v dresu madridskega velikana odigral 16 sezon, od leta 1994 do 2010, in je klubski rekorder po številu nastopov (741) in doseženih golov (323). Z Blancosi je med drugim osvojil šest naslovov državnega prvaka in tri lovorike v Ligi prvakov. V najprestižnejšem evropskem klubskem tekmovanju je zadel v dveh finalih, še vedno pa je tudi najboljši strelec tekmovanja. Od njega je več nastopov med elito zbral le član Manchester Uniteda Ryan Giggs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.