Šport
13 ogledov

Razburljiv zaključek za remi Interja in Napolija

Inter Napoli Serie A EPA
Na San Siru sta si Inter in Napoli po razburljivem koncu tekme razdelila izkupiček (2:2). Fiorentina je doma klonila proti Laziu (0:2), Palermo je vpisal prvo zmago prosti Ceseni (2:1), Milan pa je lažje od pričakovanj slavil v Veroni.

Nogometaši Interja in Napolija so odigrali najbolj razburljivo tekmo sedmega kola (2:2), pri domačih je Samir Handanović odigral celotno srečanje, Rene Krhin pa je obsedel na klopi. V prvem polčasu gledalci ob enakovredni igri niso videli zadetkov, tako je bilo tudi večji del nadaljevanja, čeprav so gostje stresli tudi okvir vrat.

V 79. minuti je José María Callejón po slabem izbijanju Nemanje Vidića prišel do lepe priložnosti, ki jo je Španec izkoristil z močnim strelom, s katerim je matiral Handanovića. Domači trener Walter Mazzarri je na zelenico brž poslal Fredyja Guarína, ki se je takoj zatem najbolje znašel po kotu Dodôja in iz bližine izenačil.

Gostje so v 89. minuti ponovno povedli, spet je udaril Callejón, tokrat je dobro pomeril v daljši vratarjev kot po predložku z desne. Tudi tokrat vodstvo gostov ni trajalo prav dolgo, že v naslednjem napadu je namreč po novem predložku Dodôja najvišje skočil Hernanes in postavil končni izid.

Kurtić in Iličić poražena

V Firencah je Fiorentina doživela drugi poraz, Lazio je slavil po golih dveh nogometašev iz območja nekdanje Jugoslavije (0:2). V prvem polčasu je zadel Srb Filip Djordjević, zmago Rimljanov je v sodnikovem dodatku drugega dela potrdil Bošnjak Senad Lulić. Jasmin Kurtić je za Violo igral v prvem polčasu, Josip Iličić pa je vstopil sredi prvega polčasa.

Honda junak Milana

Do prve zmage je s Palermom (2:1) prišel Siniša Anđelković, ki je proti Ceseni odigral celotno srečanje v ožji obrambi mafiosov. Pri gostih, ki imajo sedaj enako število točk kot Siciljanci, je Luka Krajnc obsedel na klopi. Omeniti velja še zmago AC Milana pri Hellas Veroni, za katero je bil najbolj zaslužen Keisuke Honda z dvema zadetkoma.

Serie A, 7. kolo:

Roma : Chievo 3:0 (3:0)
Destro 4., Ljajić 25., Totti 33./11m
Cesar je igral od 71. minute, Birsa in Lazarević (vsi Chievo) pa sta ostala na klopi.

Sassuolo : Juventus 1:1 (1:1)
Zaza 13.; Pogba 19.
RK: Padoin (Juve) 96.

Fiorentina : Lazio 0:2 (0:1)
Djordjević 35., Lulić 92.
Kurtić je igral do 45., Iličić (oba Fiorentina) pa od 68. minute.

Atalanta : Parma 1:0 (0:0)
Boakye 90.

Cagliari : Sampdoria 2:2 (0:2)
Avelar 59./11m, Sau 77.; Gabbiadini 28., Obiang 39.
RK: Cacciatore (Doria) 59.

Hellas Verona : AC Milan 1:3 (0:2)
López 87.; Marques 21./ag, Honda 27., 56.
RK: Márquez (Verona) 94.

Palermo : Cesena 2:1 (1:0)
Dybala 33., González 91.; Rodríguez 61./11m
RK: Coppola (Cesena) 79.
Anđelković (Palermo) je igral celotno tekmo, Krajnc (Cesena) je bil na klopi.

Torino : Udinese 1:0 (0:0)
Quagliarella 62.

Inter : Napoli 2:2 (0:0)
Guarín 82., Hernanes 91.; Callejón 79., 90.
Handanović je igral celotno tekmo, Krhin (oba Inter) je bil na klopi.

Ponedeljek ob 20.45:
Genoa - Empoli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.