Šport
21 ogledov

"Razmišljamo le o zmagi"

Sport 16.02.14, Tekma Gorenje Velenje - Aalborg, foto: GREGOR KATIC Gregor Katič
Rokometaši iz Velenja so na uvodni tekmi skupinskega dela evropskega pokala EHF drago prodali svojo kožo v nemškem Hamburgu, konec tega tedna pa jih v Rdeči dvorani čaka obračun z norveškim Haslumom.

Velenjčani se niso izkazali v generalki za mednarodni obračun, v sredo so z velikimi težavami v vnaprej igrani tekmi 17. kroga v 1. NLB Leasing ligi v gosteh premagali Škofjeločane, v soboto pa bodo odločno naskakovali prvo zmago v pokalu EHF.

"V soboto nas čaka zelo zahtevna tekma, a razmišljamo zgolj o zmagi, le ta nas pelje do četrtfinala, kar je tudi naš cilj," je uvodoma dejal trener Ivan Vajdl in dodal: "Haslum je na prvi tekmi izgubil proti švicarski ekipi Pfadi Winterthur, a to ne pomeni, da je pred nami lahka tekma. Norveška zasedba bo skušala popraviti slab vtis in osvojiti Velenje, a verjamem, da se moji izbranci tega zavedajo in da bomo 100-odstotno osredotočeni na tekmo. Imamo nekaj manjših težav s poškodbami, za sobotno tekmo pa je najbolj vprašljiv Marko Dujmovič, ki je zbolel. Upam, da bo pravočasno ozdravel."

Velenjčani nimajo veliko podatkov o norveški zasedbi. Do sobotnega dvoboja v Rdeči dvorani bodo dobili še dodatne posnetke njenih zadnjih tekem na mednarodnem in domačem prizorišču, jasno pa jim je, da gre za ekipo, ki stavi na obrambo 6-0 in bliskovite nasprotne napade, prvi zvezdnik zasedbe pa je Erlend Mamelund, nekdanji igralec nemškega Flensburga, danskega Koebenhavna in francoskega Montpellierja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.