Šport
22 ogledov

Raztrgali Italijane: "Kar mrazi me"

1/7
Žurnal24 main
Po kritikah medijev in notranjih sporih v francoski in angleški reprezentanci so po remiju proti Novi Zelandiji zdaj na tapeti še Italijani. Njihov domači tisk jih je ta ponedeljek povsem raztrgal.
To je res slab rezultat, več kot razočaranje. Kar mrazi me.
Gianni Mura

Dve točki in vse prej kot zagotovljena osmina finala za branilce naslova Italijane je mnogo manj, kot so si po dveh tekmah svetovnega prvenstva v Južni Afriki želeli navijači in mediji v naši zahodni soseščini. In če je kateri športni tisk kritičen do svojih športnikov, je to italijanski. Tako so v ponedeljkovih številkah nad nemoč svojih nogometašev razlili veliko črnila. "Spodrsljaj Italije! Obstaja nevarnost, da pridejo kmalu domov," z velikimi črkami piše na naslovnici La Repubblice. Podoben naslov so uporabili v časniku La Stampa in dodali fotografijo povsem obupane navijačice.

Preberite in poglejte, kako je vratar Nove Zelandije ustavljal strele Italijanov. V dodani galeriji pa obup italijanskih navijačev.

"Italija je bila brez igre in povsem brezglava," so na igro proti enemu od avtsajderjev prvenstva (Novi Zelandiji) napisali v La Repubblici. Njihov komentator Gianni Mura je celo zapisal: "To je res slab rezultat, več kot razočaranje. Kar mrazi me." "Italija brez kvalitet," je neprizanesljiva tudi Corriere della Sera, ki se je lotila tudi kapetena in enega najboljših nogometašev zadnjega desetletja Fabia Cannavara: "Velik potop velikega kapetana." Pišejo še o nemoči selektorja Marcela Lippija, češ da poskuša z menjavami igralcev in sistema, a ne najde recepta. "Je to vse, kar zmorete, Lippi?" se sprašuje Gazzetta dello Sport.

Če se Italija v osmino finala uvrsti s tremi remiji, bi se to zgodilo drugič. Enako je bilo leta 1982, ko so nato postali svetovni prvaki.

"Ni panike! Star sem 62 let in zmagal sem že na veliko velikih tekmovanjih. Nekaj malega nam manjka in upajmo, da to najdemo do naslednje tekme," so besede selektorja Lippija, s katerimi dan po tekmi poskuša pomiriti domačo javnost. V četrtek Italijane čaka Slovaška. Za osmino finala jih morajo premagati (remi jim zadošča v primeru remija na drugi tekmi tretjega kola med Paragvajem in Novo Zelandijo). Če bodo v skupini drugi, jih nato bržkone čaka Nizozemska. Veliko upov Italijani polagajo v Andrea Pirla, ki zaradi poškodbe ne tem SP še ni igral, a morda v četrtek vendarle zaigra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.