Šport
14 ogledov

Rdeči biki remizirali s Celticom

Kevin Kampl EPA
V uvodnih tekmah Evropske lige sta do točke prišla tudi Kevin Kampl in Branko Ilić, Samir Handanović in Rene Krhin pa do treh. Marti Milec je bil uspešnejši od Slovencev pri Rijeki.

V prvem kolu Evropske lige je zaigralo tudi precej slovenskih nogometašev. Na tekmah, ki so se začele ob 19.05 je do treh točk prišel Samir Handanović z Interjem. Milančani, Reneja Krhina tokrat ni bilo v kadru, so v gosteh z 1:0 premagali Dnipro. Črno-modri so edini zadetek na tekmi dosegli v 71. minuti, ko je bil uspešen Danilo D'Ambrosio. Le tri minute prej je bil pri Ukrajincih zaradi drugega rumenega kartona izključen Ruslan Rotan.

Kljub le eni osvojeni točki na domači zelenici, je bil verjetno zadovoljen tudi Branko Ilić, ki je s Partizanom iztržil remi brez zadetkov proti favoriziranemu Tottenhamu. Na tekmi ni bilo veliko priložnosti, še najbližje zadetku so prišli gostje, v drugi minuti je Harry Kane zadel prečko domačih vrat. 

Kampl s podajo za 1:1

Kar nekaj žvižgov pa so si ob zaključku tekme prislužili nogometaši Red Bull Salzburga. Ta je dvakrat zaostajal proti Celticu, a je naposled le iztržil točko. Škoti, ki so jih v zadnjem predkolu Lige prvakov izločili Mariborčani, so na celotni tekmi le dvakrat ustrelili neposredno na gol tekmeca, vendar sta bila oba poizkusa tudi uspešna. V 14. minuti je goste v vodstvo popeljal Ganec Mubarak Wakaso, Rdeči biki pa so v 36. minuti le izenačili. Asistent pri zadetku je bil slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je poslal žogo skozi obrambo Celtica, Alan pa je z roba kazenskega prostora poskušal premagati vratarja Craiga Gordona. Njegov strel je Efe Ambrose še uspel blokirati, a je nato žoga spremenila smer in prevarala škotskega čuvaja mreže. Domačini so v drugem polčasu napadali za drugi gol, po uri igre pa so povedli po strelu Scotta Browna. Ta je z volejem streljal s kakšnih 25 metrov, a je tokrat zadela Andréja Ramalha in tokrat na napačni nogi dobila še domačega vratarja Pétra Gulácsija. V 76. minuti so gostitelji znova izenačili. Jonatan Soriano je odlično izvedel prosti strel. To je bil že njegov 78. gol na zadnjih 82 tekmah.

Villarreal Bojana Jokića, ki ne more igrati zaradi poškodbe, je po zaslugi Ikechukwuja Ucheja iztržil točko na težkem gostovanju pri Borussiji iz Mönchengladbacha. Nigerijec je zadel v 68. minuti, Nemci so prej vodili od 21. minute.

Jasmin Kurtić | Avtor: EPA EPA
Kurtić asistiral za prvi zadetek

V Firencah je Fiorentina gostila francoski Guingamp. Josip Iličić je tokrat pri vijoličastih obsedel na klopi, Jasmin Kurtić pa je dočakal svojo prvo pravo priložnost v novem klubu in jo tudi odlično izkoristil. Prav po njegovi ostri podaji z desne strani v kazenski prostor so namreč gostitelji povedli, slovenski vezist je na šestih metrih našel Juana Vargasa, ki je zadel z glavo. Zmago Fiorentine sta v drugem polčasu potrdila Juan Cuadrado in Federico Bernardeschi. Kurtić je odigral celotno tekmo.

Razveljavljen zadetek Rijeke

V Liegu so od prve minute zaigrali kar trije slovenski nogometaši. Martin Milec je branil barve domačega Standarda, trener Rijeke Matjaž Kek pa je na igrišče poslal Mirala Samardžića in Gorana Cvijanovića. Nekoliko lepše priložnosti so si sicer priigrali domačini, a tudi igralci hrvaškega kluba so bili vse prej kot nenevarni. V 74. minuti je le padel prvi zadetek. Na desni strani je bil storjen prekršek nad Milcem, po podaji iz prostega strela pa je gostujoči obrambi pobegnil Laurent Ciman in zadel z glavo. V 83. minuti so nato romunski sodniki naredili veliko napako, Cvijanović je z dolgo podajo v kazenskem prostoru našel Marka Vešovića, ta je zadel v polno, a je stranski sodnik neupravičeno dvignil zastavico za prepovedani položaj. Rijeka je še naprej napadala, po novem predložku, tokrat z leve strani, pa je na drugi strani igrišča končnih 2:0 z glavo postavil Vinícius Araújo.

Evropska liga, 1. kolo:

Skupina A:
Apolon Limasol : Zürich                     3:2 (2:0)
Borussia (M) : Villarreal                     1:1 (1:0)

Sskupina B:
Brugge - Torino                                  0:0
Koebenhavn - HJK Helsinki               2:0 (0:0)

Skupina C:
Bešiktaš : Asteras Tripolis                 1:1 (1:0)
Partizan : Tottenham                         0:0

Skupina D:
Dinamo Zagreb : Astra Giurgiu          5:1 (3:0)
Salzburg : Celtic                                 2:2 (1:1)

Skupina E:
Panatinaikos : Dinamo Moskva          1:2 (0:1)
PSV : Estoril                                       1:0 (1:0)

Skupina F:
Karabah Agdam : St. Etienne             0:0
Dnipro : Inter                                       0:1 (0:0)

Skupina G:
Sevilla : Feyenoord                             2:0 (2:0)
Standard Liege : Rijeka                      2:0 (0:0)

Skupina H:
Everton : Wolfsburg                            4:1 (2:0)
Lille : Krasnodar                                 1:1 (0:1)

Skupina I:
Napoli : Sparta Praga                         3:1 (1:1)
Young Boys : Slovan Bratislava         5:0 (2:0)

Skupina J:
Rio Ave Vila : Dinamo Kijev                0:3 (0:2)
Steaua : Aalborg                                 6:0 (0:0)

Skupina K:
Fiorentina : Guingamp                         3:0 (1:0)
Paok : Dinamo Minsk                           6:1 (4:0) 

Skupina L:
Legia Varšava : Lokeren                      1:0 (0:0)
Metalist Harkov : Trabzonspor             1:2 (0:1)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.