Šport
28 ogledov

Red Bull v sezono z motorji Tag Heuer

red bull EPA
Moštvo Red Bull je vendarle našlo rešitev svojih motornih težav v formuli 1.

Potem ko se je končalo v zadnji sezoni neuspešno sodelovanje med Red Bullom in Renaultom so v avstrijski ekipi grozili, da se bodo umaknili iz formule 1, a se to ne bo zgodilo. Danes so sporočili, da bo njihov dobavitelj motorjev v sezoni 2016 Tag Heuer.

Ta je sicer znan v svetu formule 1, a predvsem kot pokrovitelj. Proizvajalec prestižnih ročnih ur pa se ni čez noč spremenil v dobavitelja motorjev, svoje ime je le "posodil" za motorne izdelke, ki bodo poganjali dirkalnike Red Bull.

Uradno ime motorjev bo Tag Heuer power unit. Pravzaprav pa veliko sprememb ne bo, saj bo stroje še naprej dobavljal Renault. Za zdaj bo sodelovanje trajalo eno leto. "Upamo, da bomo leta 2017 dobili konkurenčen motor. No, morda pa se bo Renaultov le toliko razvil, da bo podaljšanje smiselno," je dejal vodja ekipe Helmut Marko. Sestrska ekipa Toro Rosso bo v prihodnji sezoni imela na voljo Ferrarijeve motorje.

Uradno se bo dirkalnik ekipe rdečih bikov za sezono 2016 imenoval Red Bull Racing-TAG Heuer RB12. Francoski proizvajalec avtomobilov Renault bo sicer v sezoni 2016 nastopal s svojim moštvom formule 1. Francozi so v četrtek dokončno prevzeli moštvo Lotusa in se tako pod svojim imenom vračajo v elitni avtomobilistični šport.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.