Šport
36 ogledov

Rennerju zlato in rekord

OFEM Facebook
Slovenski atlet Robert Renner je na 11. olimpijskem festivalu (Ofem) v Trabzonu v skoku s palico osvojil zlato odličje. Skupaj so Slovenci osvojili devet kolajn.

V finalnem nastopu je Robert Renner skočil 5,31 metra, ob tem pa postavil še državni rekord za starejše mladince in rekord Ofem. Slovenski teniški igralki Natalija Šipek in Pia Čuk sta med dvojicami tekmovanje končali na četrtem mestu.

"Boljše se ni moglo končati. Pričakovanja so bila velika in glede na rezultate, ki smo jih dosegli v Lillu, se je sedaj prvič znašel v vlogi favorita. To vlogo je upravičil, zdržal je pritisk, ki ni majhen za tako mlade športnike atlete. Postavil je državni rekord za starejše mladince in na nek način dosegel vse cilje v letošnji sezoni," je dogajanje pokomentiral trener zlatega skakalca Milan Kranjc, ki je bil lahko s prikazanimi skoki svojega varovanca več kot zadovoljen.

Na atletskih stezah sta se v zaključnih bojih za končno uvrstitev merila še dva slovenska atleta. Katja Zof je kopje vrgla 48,57 metra in tekmovanje končala na petem mestu, David Kastrevc, prav tako metalec kopja, pa je s 61,69 metra zasedel 10. mesto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.