Šport
17 ogledov

Repeša: "Čaka nas težkih 40 minut"

Repeša Hrvaška Češka EuroBasket Celje Zlatorog Markota Simon Saša Despot
Hrvaški selektor Jasmin Repeša je pred nadaljevanjem EuroBasketa optimističen, navijačem "kockastih" pa je obljubil, da bodo lahko ponosni na svojo reprezentanco.

Reprezentanca Hrvaške bo drugi del EuroBasketa v Stožicah odprla s tekmo proti Finski. Dvoboj proti neugodnim Skandinavcem bo za naše južne sosede zelo pomemben, morebitna zmaga pa bi jih že zelo približala četrtfinalu.

"Finska je zelo neugodna ekipa. Igra agresivno in hitro košarko, njihova igra pa je zelo raznovrstna. Niso odvisni le od dobrega meta," je pred jutrišnjim obračunom (14.30) previden hrvaški selektor Jasmin Repeša. "Čaka nas zelo težkih 40 minut, v katerih bomo morali garati. Naša igra bo morala biti na zelo visokem nivoju."

Po zmagi za napredovanje

Hrvati so v drugi krog prenesli tri točke za zmago proti Sloveniji in poraz proti Špancem. Poleg Fincev jih čakajo še Italijani in Grki, za napredovanje pa bo Repešino moštvo potrebovalo vsaj še dve zmagi.

"Italija je na EuroBasket prišla brez nekaterih zvenečih imen, vendar so s pravo kemijo suvereno osvojili prvo mesto v predtekmovalni skupini v Kopru. Izkoristili so podporo navijačev in podobno bo tudi v Ljubljani. Grki so si privoščili nekaj spodrsljajev, vendar jih ne gre odpisati. Imajo kakovostne košarkarje, ki so v vsakem trenutku nevarni."

Navijači bodo ponosni

Repeša upa, da bo imela tudi njegova reprezentanca v Stožicah številčno podporo s tribun: "Naši navijači so nam v Celju zelo pomagali. Vabim jih tudi v Ljubljano. Obljubljam jim, da bodo ponosni na nas!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.