Šport
30 ogledov

Reprezentant se vrača v matični klub

Christoph Kramer EPA
Nemški reprezentant Christoph Kramer bo kariero nadaljeval v matičnem klubu Bayerju iz Leverkusna.

Dve sezoni je Christoph Kramer kot posojen igralec preživel pri Borussii Mönchengladbach, zdaj pa je Bayer sporočil, da so pogodbo podaljšali in da bo po novem igralec zmagovite zasedbe elfa s svetovnega prvenstva v Braziliji njihov član do leta 2019.

"Po pogovorih z vodilnimi v Leverkusnu sem prišel do ugotovitve, da ne bom okleval pri podaljšanju pogodbe. Celoten paket z igralci, trenerjem in klubom mi res odgovarja in Bayer je moja ekipa od otroštva, vedno sem si želel zaigrati v tem klubu tudi kot član prve ekipe," je dejal 23-letni nogometaš. Pri Bayerju bodo Kramerju najverjetneje namenili precej vidno vlogo tudi zaradi napovedanega slovesa kapetana Simona Rolfesa po koncu sezone.

Kramer je bil letos član nemške izbrane vrste na mundialu v Braziliji in z ekipo osvojil naslov prvakov. A na finale ima tudi bolj grenke spomine - oziroma jih sploh nima: na finalni tekmi je sicer nepričakovano dobil priložnost zaradi poškodbe Samija Khedire, toda dvoboj z Argentino se je zanj končal že po pol ure. Po bližnjem srečanju s komolcem Ezequiela Garaya so ga morali v nemški ekipi zamenjati, saj je kazal očitne znake zmedenosti. Pozneje so ugotovili, da je utrpel pretres možganov, ena od posledic pa je tudi ta, da se zdaj ne spominja dogodkov s finalne tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.