Šport
20 ogledov

Nikoli se ne bo spomnil finala

Christoph Kramer EPA
Nemški nogometni reprezentant Christoph Kramer bo moral, ko se bo želel spomniti slavja svoje ekipe na svetovnem prvenstvu v Braziliji, uporabiti slike in posnetke.

Kramer se ne spomni finalne tekme in slavja po osvojitvi naslova svetovnih prvakov, ker so njegovi možgani zaradi udarca v glavo "izbrisali" prav tisti čas, ko je Nemčija postala svetovni prvak. Najhuje za Kramerja je, da se spomin na veliko slavje ne bo vrnil. Kot je potožil v pogovoru za nemški tednik Focus, so mu zdravniki povedali, da je zaradi pretresa možganov ta del spominov izgubljen za vselej.

Drugih zdravstvenih posledic ne bo imel, a žal mu je, da tudi svojih spominov na finale in zmago proti Argentini ne. "Ko gledam posnetke in samega sebe na njih, je občutek zelo čuden. Vidim sebe, a nimam nobenega spomina na to, da sem bil tam," je dejal nogometaš Borussie iz Mönchengladbacha.

Kramer je na finalni tekmi nepričakovano dobil priložnost zaradi poškodbe Samija Khedire, toda finale se je zanj končal že po pol ure. Po bližnjem srečanju s komolcem Ezequiela Garaya so ga morali v nemški ekipi zamenjati, saj je kazal očitne znake zmedenosti. Namesto njega je v igro vstopil Andre Schürrle.

O tem, da je bil udarec v glavo kar precej močan, priča tudi podatek, da je sodnik Nicola Rizzoli po koncu tekme razkril, kaj mu je dejal nogometaš: "Sodnik, ali je tole finale?" Vseeno pa so ga nato v nemški zdravniški ekipi usposobili dovolj, da se je lahko po koncu tekme udeležil podelitve medalj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.