Šport
19 ogledov

Reprezentanta z orožjem pregnali iz doma

Žurnal24 main
Nekdanjemu reprezentantu Kolumbije Faustinu Asprilli so neznanci vdrli na dom, mu grozili in ga nato pregnali iz njegove hiše.

"Grozili so mi. Dejali so mi naj stopim v kontakt z njihovim šefom, v nasprotnem primeru pa naj bi ubili člane moje družine in mene," je vdor neznancev, ki so od njega zahtevali denar,  opisal nekdanji kolumbijski reprezentant, ki je v nacionalnem dresu odigral 57 tekem in pri tem zabil 20 zadetkov. 

"Zaradi varnosti svojcev sem se odločil zapustiti Tuluo. Zapustiti sem moral svojo hišo, zemljo, zaradi izsiljevanja nekaj ljudi. Moji družini so grozili vpričo mene, mojemu očetu, mojim sestram. Svoje življenje sem posvetil temu, da sem na najboljši način predstavljal svojo državo v tujini, da bi osrečil prebivalce Kolumbije. Ko sem se odločil za počitek, za to, da bi nadomestil čas, ki ga nisem preživljal z družino, pa me prisilijo, da v mojem mestu zapustim hišo skozi zadnja vrata," je bil ogorčen 45-letni Faustino Asprilla.

Napadalec je športno pot sicer zaključil pred desetimi leti, z italijansko Parmo pa je osvojil tako Pokal pokalnih zmagovalcev kot Uefa pokal. V jugozahodni Kolumbiji naj bi bili sicer takšni napadi kar pogosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.