Šport
11 ogledov

Ribery se na Angleže pripravlja na – 120 stopinjah

Franck Ribery Francija komora
1/3
Reuters
Francoski zvezdnik Franck Ribery se je odločil za neobičajno pripravo na prvo srečanje na evropskem prvenstvu proti Angliji, saj se je podal v posebno savno s 120 stopinjami. Temperatura telesa naj bi se spustila le za 12 stopinj, a se zaradi tega veliko hitreje obnavlja. Že na prvi tekmi galskih petelinov proti Angležem bomo videli, ali je bila ta poteza Riberyja pametna.
Komentarjev 5
 • Krio Terapija 15:46 08.junij 2012.

  Skeptik..prav je napisal avtor, saj v krio (cryo - ledeno) savni lahko pride do temperature - 195°C ! (ja minus!!):) Temperatura kože (predvsem na stegnih) se ohladi na cca. 0 - 5 °C, notranji telesna temperatura pa pade za cca. ...prikaži več 0,5°C! To je, kot rečeno šok terapija pri kateri je princip aktiviranje možganov na alarm z pospešeno prebavo, izločanje hormonov, vasokonstrukcijo,...!:)

 • Avatar skeptik
  skeptik 14:45 08.junij 2012.

  Kaj je zdaj prav? Savna z -120 stopinjami ali +120 stopinjami. Malce neobičajno bi bilo, da se mu temperatura telesa zniža za samo 12 stopinj v savni, ki ima 120 stopinj celzija. En majhen minus precej spremeni celotno zadev. Pravzaprav ...prikaži več je razlika neverjetnih 240 stopinj.Naj avtor še enkrat prebere prispevek, preden ga rukne na strežnik.

 • Krio Terapija 14:19 08.junij 2012.

  Kot drugo pa to ni krio komora, ampak krio savna:)! V Krio komoro je hodila npr. Petra Majdič pri katerem si v zaprtem prostoru, maska,... in predvsem je 15 X dražja od krio savno z iztim učinkom. Seveda ima pa ...prikaži več še paleto učinkov npr.: za diete - poraba do 1000 kCal na terapijo, anti celulit zaradi, ke rpridobi koža na elastičnosti + dosti več hranilnih snovi zaradi povišane cirkulacije, deluje protibolečinsko, regeneracija po poškodbah je dosti hitrejša in še veliko več lahko zveste na spletni strani krios.si