Šport
17 ogledov

Kramarić bo "plačal" za trening center

Matjaž Kek Rijeka Feyenoord Evropska liga Reševalni pas/Twitter
S prodajo prvega napadalca Andreja Kramarića v angleški Leicester City so si pri Rijeki napolnili klubsko blagajno. Trener Matjaž Kek opozarja, da mora klubsko vodstvo vsej delček od desetih milijonov evrov, ki so jih prejeli kot odškodnino, investirati v gradnjo klubskega kampa.

"Andreju želimo v Angliji obilo sreče, mi pa delamo normalno naprej. Ponosni smo, ker je višina zneska, ki smo ga dobili za Kramarića, res visoka. To je dokaz, da ima naš klub pravo filozofijo. Vodstvo kluba je z njegovim prihodom naredilo pravilno potezo, ki se nam je sedaj obrestovala," je odhod najboljšega strelca pokomentiral trener Rijeke Matjaž Kek, ki pred pričetkom spomladanskega dela prvenstva ne pričakuje bombastičnih okrepitev: "Dobili smo določena sredstva, sedaj pa moramo ta denar pametno vložiti v izgradnjo trening centra na Rujevici."

Ne bodo vedno samo kupovali

Štajerski strateg na klopi drugouvrščene zasedbe hrvaškega prvenstva je že večkrat opozoril, da nima na voljo vrhunskih pogojev za delo, kar je ponovil tudi ob začetku priprav: "Najbolj pomembno je, da imamo na voljo normalne pogoje za delo. Na ta način bomo lahko še naprej proizvajali vrhunske nogometaše in služili z njihovo prodajo. Ne bomo vedno mogli samo kupovati. Tudi Kramarić ni prišel v naš klub kot velik zvezdnik, temveč je to postal tukaj s svojim delom in pravim odnosom."

Kek se nadeja, da bo njegov klub tudi v prihodnje krojil vrh domačega prvenstva in uspešno nastopal na evropskih zelenicah: "Še naprej si želimo zmagati na vsaki naslednji tekmi in ponavljati uspešne igre, ki smo jih prikazali proti Feyenoordu, Sevilli in Lyonu. V domači ligi se želimo boriti za lovorike proti Dinamu. Veliko smo vložili v igralce in sedaj se nam ti vložki počasi vračajo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.