Šport
21 ogledov

Risi ostali brez zmage proti Kazahstanu

Slovenija Avstrija turnir Tivoli prijateljska tekma Matjaž Kopitar Sabolič Anže Petkovšek
Slovenska hokejska reprezentanca je v torek v Mariboru odigrala tretjo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom elitne skupine na Švedskem. S Kazahstanom, ki se pripravlja na bližnje svetovno prvenstvo divizije I, je minimalno izgubila (1:2).

Slovenija je začela drugi teden priprav na svetovno prvenstvo, spet pa so izbranci selektorja Matjaža Kopitarja treninge začinili z dvema tekmama. Eno so že odigrali v torek, nasprotniki pa so bili Kazahstanci, ki so že v povsem drugačnem tekmovalnem ritmu kot Slovenci. Hokejisti starega slovenskega hokejskega znanca Vladimirja Krikunova namreč letos nastopajo na drugoligaškem SP, na katerem se bodo že čez nekaj dni skušali vrniti med elito.

Medtem ko je Slovenija na začetku priprav in predvsem na sobotni tekmi z Italijo morala zanašati predvsem na mlade moči, je bilo proti Kazahstanu že nekoliko drugače. V postavo počasi že kapljajo standardni člani ekipe, v ponedeljek pa sta se v bazo priprav v štajerski prestolnici vrnila tudi rahlo poškodovani Boštjan Goličič in Robert Sabolič, ki je imel še klubske obveznosti. Brez teh pa so zdaj tudi že Žiga Jeglič, Žiga Pavlin in Blaž Gregorc, vsi trije so bili v postavi za torkovo tekmo, za zdaj pa še nista bila na klopi hokejista ljubljanske Olimpije Žiga Pance in Aleš Mušič. Sezono sta z naslovom državnih prvakov končala v ponedeljek, priložnost za prvi nastop v Mariboru bosta verjetno dobila že v sredo.

Kuralt zadel za vodstvo

V vratih je tekmo s Kazahstanci začel Robert Kristan. Domači hokejisti so dvoboj začeli poletno in si pripravili nekaj priložnosti pred vrati Vitalija Kolešnika. A tudi Kazahstanci niso bili nenevarni, Viktor Aleksandrov je tako zadel vratnico. Vseeno pa so se vodstva razveselili Slovenci, potem ko je Anže Kuralt plošček spretno popeljal za vrati, obkrožil vratarja in plošček potisnil v mrežo.

A še pred koncem prvega dela so gostje izenačili, Vladimir Krasnolsabodcev je prek celega igrišča pobegnil slovenski obrambi, vratar Kristan je njegov strel še ubranil, toda do odbitega ploščka je prišel Fedor Poliščuk in izenačil. V prvem delu so imeli Slovenci dvakrat igralca več, prednosti pa niso izkoristili. Najlepšo priložnost v tem delu sta z akcijo pripravila podajalec Rok Pajič in strelec Gašper Kopitar.

Nadaljevanje je bilo bolj po kazahstanskih željah. Že v 22. minuti je razredčeno slovensko obrambo kaznoval Talgat Žaljavov, ki je obstal skoraj sam pred slovenskimi vrati. Kazahstanci so nato počasi prevzemali pobudo, vseeno pa so tudi domači imeli še nekaj priložnosti, izenačenja pa ni bilo.

Krošelj dobil priložnost

V zadnjem delu je selektor Kopitar namesto Kristana priložnost v golu namenil Gašperju Krošlju. Gostje so spretno nadzorovali potek tekme, domači pa bili najbližje drugemu golu ob akciji Gregorca in Jegliča, a je strel slednjega vratar gostov ubranil. Izid se tako ni več spremenil, pa čeprav so selektor Kopitar in njegovi igralci skušali priti do izenačenja in podaljška tudi brez vratarja in s šestimi igralci v polju ob koncu obračuna.

Tekmeca se bosta še enkrat pomerila že v sredo ob 18.30, znova v mariborski dvorani Tabor. Današnja zmaga pa je bila za Kazahstan deseta na 14. dvoboju s Slovenijo.

Prijateljska tekma:

Slovenija : Kazahstan 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Strelci: 1:0 Kuralt (Koblar, 8.), 1:1 Poliščuk (Krasnoslabodcev, Žajlavov, 15.), 1:2 Žajlavov (Krasnolabodcev, Poliščuk, 22.).
Kazenske minute: Slovenija 8, Kazahstan 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.