Šport
11 ogledov

Mlajši risi nad sosede

sport 08.11.12. hokej Slovenija vs Italy, Anze Kopitar of Slovenia and Gasper Ko Matic Klanšek Velej
Risi. Slovenska hokejska izbrana vrsta se bo v pripravah na SP skupine A najprej pomerila z Italijo.

Hokej na ledu. “Prišli bodo s top ekipo, o njih sem slišal le pozitivne stvari. Mi še nimamo kompletne reprezentance, od fantov pa pričakujem pravi pristop, izpolnjevanje nalog in disciplino v igri. Hkrati bomo razbili monotonost treningov,” pred današnjim dvobojem z Italijani, ki ga bo od 18.20 prenašala televizija Šport TV 1, meni selektor risov Matjaž Kopitar. Jutri se bosta izbrani 
vrsti pomerili še enkrat.

Z mladeniči nad Italijo

“Verjetno bo kar izenačena tekma. Italijani nimajo več veliko časa za priprave, saj bodo že kmalu nastopili na prvenstvu Divizije I,” se obračuna veseli tudi Rok Pajič, ki je v tej sezoni igral za dva italijanska kluba. Slovenija proti zahodnim sosedom ne bo nastopila v najmočnejši zasedbi, saj še kar nekaj reprezentantov ni zaključilo klubske sezone. “Za zdaj imamo na pripravah kar mlado ekipo in je nekatere treba kar brzdati, saj želijo pokazati preveč. Pozitivno sem sicer presenečen in vesel, da je odnos pravi in da se vse dela tako, kot je treba,” je po selitvi reprezentance v Maribor zadovoljen Kopitar. “Vsi mladi fantje razen Petra Bizalja prihajajo iz tujih klubov, vsi so že zelo mladi odšli v tujino. Konkurenca je tam zelo močna, imajo lepe pogoje za napredek. To je naša prihodnost in treba je delati z njimi,” je še dejal selektor, ki si želi, da bi bila na naslednjih dveh tekmah s Kazahstanom (9. in 10. aprila) Slovenija že popolnejša. “Fantje bodo po prvenstvih fizično in psihično prazni. Potrebovali bodo še nekaj dni, da pridejo v pravi ritem. A to so stvari, na katere ne moremo vplivati. S tem se moramo sprijazniti.”




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.