Šport
21 ogledov

Razingar: "Vedno ponosen, da igram za Slovenijo"

Tomaž Razingar meni, da bo minilo kar nekaj časa, preden bo igralni salon odprt. Saša Despot
Slovenski hokejisti so se z zmago nad Dansko prvič v zgodovini prebili na zimski olimpijski turnir. Tam bodo palice prekrižali z reprezentancami Rusije, ZDA in Slovaške. V izjavah po zmagi nad Danci z 2:1 niso mogli skriti niti solz.

"V drugi tretjini sem opominjal igralce, da padec ne sme biti predolg. To nam je tudi uspelo po nekaj menjavah. Morali smo skrajšati klop, a danes šteje le zmaga. Fantje to vedo in ni več kaj povedati. Dance smo že analizirali na prejšnjem turnirju, danes smo imeli dovolj časa in sva z Nikom lepo pripravila ključne stvari in jih predstavili igralcem," je po veliki zmagi še najbolj zbran deloval selektor Matjaž Kopitar.

"Hvala fantom, da sem lahko del te ekipe. To smo si zaslužili, bili smo boljši od Belorusije, boljši od Danske. Premagali smo jih pri njih, dvignili smo si samozavest. Lepo je, lepo," pa je dejal kapetan Tomaž Razingar in dodal: "Vedno sem bil ponosen, da lahko igram za Slovenijo."

Eden od junakov velike zmage nad gostitelji kvalifikacijskega turnirja je bil vratar Robert Kristan: "Težko je kaj povedati ... naredili smo to, kar smo obljubili že pred turnirjem. Naredili smo to ne samo za nas, za celo Slovenijo. Dali smo od sebe svoj maksimum in to smo si zaslužili. Mogoče se še ne zavedamo, kaj smo dosegli."

Danci, ki so tekmo končali brez ene same izključitve, kar je na hokejskih tekmah velika redkost, so bili razočarani, a priznali, da so bili Risi boljši tekmec. "Bili so malo boljši kot mi. Mi smo sicer igrali bolje kot na prvi tekmi, a ni bilo dovolj. A ni bilo dovolj dobro, Slovenija je bila pač nekoliko boljša in to je to," pa je dejal selektor Danske Per Backman.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 09:47 10.februar 2013.

    Lepše pravljice kot je tale hokejska , se Sloveniji ni mogla zgoditi ! Tale uspeh je raven uvrstitvi Jamajke na OI v štirisedežnem bobu . Zna se zgoditi , da tudi sedaj Amerikanci naredijo film , za obširne reportaže o ...prikaži več tej pravljici pa ni skrbeti. Zaradi takšne promocije , bi lahko in morala tidi Turistična zveza primakniti vsaj 100.000 € , saj boljše reklame kot so sedaj oni , seveda tudi ob drugih ni.