Šport
15 ogledov

Risi z vlakom nad Avstrijce, Francoze in Slovake

Jan Urbas EPA
Reprezentančni premor v nekaterih ligaških tekmovanjih bodo slovenski hokejisti izkoristili za pripravljalni turnir v Innsbrucku. Po podobnem novembrskem tekmovanju na Poljskem bo selektor Nik Zupančič tokrat že imel na voljo precej močnejšo zasedbo.

Od četrtka do sobote se bodo Slovenci na Tirolskem merili z domačini, Slovaki in Francozi. Reprezentanca se je zbrala na Bledu, kjer bodo hokejisti pod vodstvom Nika Zupančiča opravili dva dni treningov. V sredo jih čaka pot v Innsbruck, kamor bodo, zaradi novega sponzorstva s Slovenskimi železnicami, odpotovali kar po tirih.

"Po dolgem času smo spet skupaj. Ekipa je tokrat nekoliko močnejša kot v Katovicah, vesel sem, da se je tokrat lahko odzval tudi Jan Muršak. Žal so del našega športa tudi poškodbe in tako nekaterih, na katere smo računali, ne bo. Trenutno bomo igrali s sedmimi branilci in 13 napadalci, o zamenjavah se bomo še odločili po treningih, čeprav je včasih kar težko dobiti igralce za takšne akcije," je na novinarski konferenci na Bledu dejal Zupančič. Dodal je še, da se je tokrat odločil za tri vratarje, saj je na takšnih turnirjih tvegano igrati samo z dvema vratarjema, predvidoma bo vsak od trojice branil na eni tekmi.

Zupančič je še poudaril, da cilj na turnirju ni končna zmaga, saj gre predvsem za pripravo na aprilsko svetovno prvenstvo, vseeno pa od igralcev pričakuje zmagovalni pristop in igro na zmago v vsakem dvoboju.

Dva močna aduta iz lige KHL, člana bratislavskega Slovana Žiga Jeglič in Rok Tičar, se bosta na prošnjo kluba ekipi pridružila šele na tekmovanju v Avstriji, pri vratarjih pa je naknadno namesto Gašperja Krošlja (Medveščak) vpoklical Matijo Pintariča (Dijon). Zaradi poškodb sta nastope tik pred začetkom priprav odpovedala Kristjan Čepon (Telemach Olimpija) in Blaž Gregorc (Pardubice), zamenjava je za zdaj le Miha Logar (Telemach Olimpija), saj se Zupančič še ni odločil, ali bo za naknadni vpoklic izbral branilca ali napadalca.

Tokrat je v ekipi Jan Muršak, ki bo imel tudi vlogo kapetana. "V veliko čast mi je, da sem kapetan. Vem, da je težko nadomestiti Tomaža Razingarja, a v reprezentanci je veliko izkušenih igralcev, ki mi bodo pomagali. Vesel sem, da sem spet tukaj in da bom lahko pomagal ekipi," je dejal Muršak.

Med vratarji je tudi Luka Gračnar, ki predvsem Avstrijce dobro pozna, saj že nekaj let igra v Salzburgu. "Kakšnih posebnih skrivnosti ni. Jaz dobro poznam njih, oni poznajo mene. Sicer pa je reprezentančna akcija lepa priložnost, da si malo odpočijemo od klubskih obveznosti, saj v zadnjem času postaja vse bolj na nož. To je super priložnost, da se spočiješ in zadihaš," je začetek reprezentančne akcije pospremil Gračnar.

Postava Slovenije:

  • vratarji Robert Kristan (Chomutov), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg), Matija Pintarič (Dijon)
  • branilci: Aleš Kranjc, Sabahudin Kovačevič (oba Graz 99ers), Andrej Tavželj (Telemach Olimpija), Luka Vidmar (Stjernen), Jakob Milovanovič (Grenoble), Klemen Pretnar (Vienna Capitals), Miha Logar (Telemach Olimpija)
  • napadalci Rok Tičar, Žiga Jeglič (oba Slovan Bratislava), Robert Sabolič (Sparta Praga), Žiga Pance, Miha Verlič (oba VSV Beljak), Jan Muršak (CSKA Moskva), Jan Urbas (Västeras), Ken Ograjenšek (Epinal), Aleš Mušič, Nik Pem, Žiga Pešut (vsi Telemach Olimpija).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.