Šport
47 ogledov

Zupančič z manj skrbmi

Jan Muršak EPA
Hokejska reprezentanca se bo v začetku prihodnjega tedna še drugič v sezoni zbrala na skupnih pripravah, ki bodo na Bledu.

Po dvodnevnih pripravah na domačem ledu bodo v nadaljevanju risi odpotovali v avstrijski Innsbruck, kjer jih od 11. do 13. februarja čaka turnir evropskega izziva proti Avstriji, Franciji in Slovaški.

Selektor Nik Zupančič ob tokratni reprezentančni akciji računa na 23 hokejistov, pri čemer je tokratni seznam sestavil nekoliko lažje kot ob jesenskem zboru. Sprememba je opazna predvsem v napadu, saj so v ekipi vsi trije slovenski napadalci iz elitne ruske lige - Jan Muršak, Žiga Jeglič in Rok Tičar. Prav tako sta na seznamu tudi Robert Sabolič in Jan Urbas.

Februarski reprezentančni zbor bo zadnji pred aprilskimi pripravami na svetovno prvenstvo divizije I skupine A, kjer se bodo risi od 23. do 29. aprila borili za vrnitev med svetovno hokejsko elito.

"Menim, da je stanje, kar zadeva napad, zadovoljivo. Še posebej je dobro, da pridejo vsi igralci iz KHL, še zlasti Jan Muršak. Bile so sicer nekatere prošnje, da bi ti igralci izpustili tudi ta reprezentančni zbor, ampak smo se dogovorili s klubi, saj gre za zadnjo priložnost pred aprilskimi pripravami. Pri tem ne gre toliko za sam rezultat, ampak za ustvarjanje ekipnega duha ter prevzemanje posameznih nalog v ekipi, tako da bi na zbor pred svetovnim prvenstvom prišli v tem pogledu pripravljeni. V obrambi imamo nekoliko težav, saj štirje branilci igrajo v drugi češki ligi, ki v tem času nima premora. Seveda bi bilo dobro, če bi jih lahko uporabili, so pa tako priložnost dobili nekateri mlajši igralci," je dejal Zupančič.

Seznam za turnir evropskega izziva:

  • vratarji: Robert Kristan (Chomutov), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg), Gašper Krošelj (Medveščak);
  • branilci: Aleš Kranjc (Graz 99ers), Sabahudin Kovečević (Graz 99ers), Andrej Tavželj (Telemach Olimpija), Blaž Gregorc (Pardubice), Luka Vidmar (Stjernen), Jakob Milovanovič (Grenoble), Klemen Pretnar (Vienna Capitals), Kristjan Čepon (Telemach Olimpija);
  • napadalci: Rok Tičar (Slovan), Žiga Jeglič (Slovan), Robert Sabolič (Sparta Praga), Žiga Pance (VSV), Jan Muršak (CSKA Moskva), Jan Urbas (Vasteras), Ken Ograjenšek (Epinal), Miha Verlič (VSV), Aleš Mušič (Telemach Olimpija), Nik Pem (Telemach Olimpija), Andrej Hebar (Grenoble), Žiga Pešut (Telemach Olimpija).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.