Šport
26 ogledov

Risi za četrtfinale, Fak tretjič na start

Slovenija Slovaška olimpijske igre Soči 2014 Tičar Podlipnik Kopitar Tavželj EPA
Enajsti tekmovalni dan bo na sporedu sedem končnih odločitev. Za Slovence bo najbolj zanimiv veleslalom alpskih smučark, slovensko obarvana bo tudi nordijska kombinacija, prav tako pa tudi vnovič preložena tekma biatloncev s skupinskim startom.

Veliko pozornosti bomo posvetili hokejskemu dvoboju Slovenije in Avstrije; zmagovalec si bo zagotovil nastop v četrtfinalu turnirja, tekmec pa bo Švedska. "Če bi nam kdo pred OI dejal, da bomo eno tekmo zmagali in da bomo tretji v skupini ter da bo o četrtfinalu odločila tekma z Avstrijo, mu ne bi verjeli. Zdaj se moramo spočiti in umiriti, saj sta bili dve tekmi izjemno hitro druga za drugo, ter narediti dober načrt in ga do podrobnosti izpeljati na ledu," je napovedal Marcel Rodman.

''Moramo se spočiti in pripraviti na izredno pomembno tekmo z Avstrijo. Če bi pred OI dejali, da bo ta odločala potnika za četrtfinale, potem bi takoj podpisali. Pa Avstrijci tudi, da igrajo z nami. Tekma bo gotovo izenačena, na obeh straneh so v reprezentancah najboljši možje. Ne samo, da smo na turnirju dosegli eno zmago, ampak smo dobro igrali tudi z Rusi in Američani. Zdaj pa bo treba postaviti piko na i,'' je pred odločilno tekmo povedal Tomaž Razingar.

Fak biatlon Soči | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Slovenci imamo svoje železo v ognju tudi v ženskem veleslalomu, kjer ima visoke cilje tudi najboljša alpska smučarka prejšnje zime in olimpijska zmagovalka v smuku Tina Maze. Slovenske barve bodo ob njej zastopale Ilka Štuhec, Katarina Lavtar in Maruša Ferk.

Prav tako bodo slovenski ljubitelji zimskih športov spremljali nordijsko kombinacijo, kjer se bodo za čim višja mesta borili Marjan Jelenko, Gašper Berlot in Mitja Oranič. Jakov Fak bo nastopil v biatlonski preizkušnji s skupinskim startom, ki so jo zaradi megle že dvakrat prestavili.

Ob vsem tem bodo hitrostne drsalke na kratke proge tekmovale v štafeti na 3.000 metrov, hitrostni drsalci pa se bodo za kolajne pomerili na 10.000 metrov. Smučarji prostega sloga se bodo borili v snežnem žlebu, najprej jih čakajo kvalifikacije. Deskarji v krosu pa bodo tekmovanje začeli z osmino finala, saj je ponedeljkove kvalifikacije preprečila megla.

Hokejisti za četrtfinale

Hitrostni drsalci na kratkih progah se bodo merili v predtekmovanjih na 500 metrov, drsalke pa na 1.000 m. V ženskem bobu dvosedu bosta na sporedu prva in druga vožnja, moški in ženske v kerlingu se bodo, če bo treba, merili v dodatnih bojih za polfinale, hokejisti bodo igrali kvalifikacijske obračune za četrtfinale, ob Sloveniji in Avstriji bodo na sporedu še obračuni Rusija – Norveška, Švica – Latvija in Češka – Slovaška. Hokejistke bodo igrale tekmi za peto in sedmo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.