Šport
32 ogledov

Risi začenjajo priprave na Pariz 2017

Risi Minsk IIHF/Twitter
Slovenska moška hokejska reprezentanca bo v ponedeljek uradno začela priprave na svetovno prvenstvo elitne skupine v Parizu.

Selektor Nik Zupančič za zdaj še ne more računati na vse igralce, ki jih namerava povabiti na najpomembnejši zbor v sezoni, reprezentanti se bodo pripravam priključevali, ko bodo končali klubske obveznosti.

Ledena dvorana na Bledu bo bazna postaja slovenske izbrane vrste; priprave bodo potekale tudi na Jesenicah. Prvi trening bodo opravili v ponedeljek dopoldne na Bledu.

Risi se bodo do odhoda na svetovno prvenstvo, ki bo od 5. do 21. maja potekalo v Parizu in Kölnu, pripravljali na Bledu in Jesenicah, odigrali pa bodo tudi vsaj šest pripravljalnih tekem. Prvo z Madžarsko 11. aprila v Celju, s Kazahstanom 15. aprila v Ljubljani, še eno z Madžarsko 18. aprila v Budimpešti in z Italijo 23. aprila v južnotirolskem Neumarktu; od 25. aprila do 2. maja pa Slovence čaka še pripravljalni turnir z rusko mlado selekcijo v Sankt Peterburgu.

Selektor slovenske izbrane vrste Nik Zupančič je tokrat na zbor povabil naslednje igralce: vratarje Gašperja Krošlja, Luko Gračnarja, Andreja Hočevarja in Matijo Pintariča, branilce Aleša Kranjca, Klemna Pretnarja, Sabahudina Kovačeviča, Andreja Tavžlja, Matica Podlipnika, Jurija Repeta ter napadalce Roka Tičarja, Jana Muršaka, Roberta Saboliča, Davida Rodmana, Jana Urbasa, Boštjana Goličiča, Kena Ograjenška, Anžeta Kuralta, Žigo Jegliča, Miho Verliča, Nika Pema, Andreja Hebarja, Nika Simšiča in Gregorja Koblarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.