Šport
25 ogledov

Risinje v polni postavi do prve zmage

Risinje HZS/Facebook
Slovenske hokejistke so na drugi tekmi reprezentance na svetovnem prvenstvu divizije II, skupine A v južnokorejskem Gangneungu premagale Avstralijo s 3:0 (2:0, 1:0, 0:0). Gole za slovensko izbrano vrsto sta dosegli Sara Confidenti in Pia Pren, ki je zadela dvakrat.

"Borba in drsanje, pa bo!" je bil tik pred začetkom tekme kratek in jasen trener slovenske ženske hokejske izbrane vrste Franc Ferjanič. In to se je zgodilo. Risinje so se, kljub občasnim manjšim težavam v obrambi, borile od prve do zadnje minute srečanja. Odlično razpoložena Pia Dukarič je z izjemnimi obrambami odbila vse poskuse nasprotnic, osvojila svoj prvi reprezentančni shutout in bila na koncu več kot zasluženo igralka tekme. Rezultat ni izostal in Avstralija je padla s 3:0.

Risinje so uvodne minute začele nekoliko živčno, saj so imele Avstralke zaradi nepazljivosti slovenske obrambe v prvih petih minutah vsaj tri pol-priložnosti pred slovenskim golom. Le nenatančnosti nasprotnic in dobremu posredovanju Dukaričeve gre pripisati, da se rezultat ni spremenil. Prva prava priložnost za Slovenke je prišla v 7. minuti, ko je pak pred slovenskim golom prevzela Pia Pren, hitro našla Sergejo Zimšek, ki je le tega preusmerila do Sare Confidenti pred avstralsko obrambno tretjino, ta pa je precej rutinirano opravila z avstralsko čuvajko mreže za vodstvo 1:0. Sledili sta dve težki minitu za Slovenke, ki so se morale braniti z igralko manj na ledu. V zaključku prvega dela tekme je ponovno sledila izključitev na slovenski strani. A to ni zaustavilo kapetanko risinj Prenovo, ki je v protinapadu zadela za 2:0.

V 23. minuti je ista igralka v napadalni tretjini preigrala tri avstralske igralke, na koncu ukanila še golmanko in risinje so vodstvo povišale na 3:0. V nadaljevanju se je izkazala izjemno razpoložena Dukaričeva, ki je s svojimi akrobacijami ohranila slovensko mrežo nedotaknjeno.

V zadnji tretjini so risinje uspešno držale rezultat iz prvih dveh, imele kar nekaj priložnosti za povišanje vodstva, tudi z igralko več na ledu. Težišče igre se je selilo iz enega na drug del ledene ploskve. Slovenska obramba je zdržala do zadnje sekunde in risinje so se na koncu veselile prve zmage na svetovnem prvenstvu. Tako so na najboljši možen način 'krstile' olimpijsko dvorano ter poskrbele za prvo hokejsko Zdravljico v Pjeongčangu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.