Šport
38 ogledov

Robert Kranjec letos ne bo skakal!

Planica 2016 Saša Despot
Izkušeni slovenski skakalec bo zaradi poškodbe kolena izpustil celotno sezono 2016/17.

35-letni Robert Kranjec se je najverjetneje poškodoval na ogrevanju zadnje tekme poletne velike nagrade v Klingenthalu. Tako je že nekaj časa čutil bolečine, pretekli teden pa opravil pregled z magnetno resonanco, na katerem se je razkrila poškodba kolenskih križnih vezi.

"Tam, kjer je bil pesek, mi je noga klecnila na kontro. V tistem trenutku je - mislim, da - prišlo do poškodbe, čeprav dolgo časa nismo vedeli nič, saj sem treniral normalno naprej," je za TV Slovenija povedal Kranjec.

Želi v Južno Korejo

Pojasnil je, da se je za operacijo in posledično izgubljeno sezono odločil zaradi olimpijskih iger leta 2018, na katerih želi nastopiti.

"Odločil sem se, da grem zaradi padca na operacijo. Če mi pozimi sneg zagrabi smučko, lahko pride do resnejših poškodb, kar pomeni, da si poškodujem vse vezi v kolenu - meniskus, lahko tudi hrustanec. Bolje, da si vzamem čas zase, se umirim in pripravim na olimpijske igre. Seveda, čim prej si moram zagotoviti mesto v reprezentanci," je razkril izkušeni skakalec, ki se najbolj odlikuje pri poletih.

Komentarjev 2