Šport
28 ogledov

Rodićeva v zadnjem poskusu v finale

Rožle Prezelj je v finalu trikrat podrl letvico na višini 225 centimetrov. Reuters
Snežana Rodić se je zanesljivo uvrstila v finale troskoka na SP v atletiki v Moskvi. Rožle Prezelj je v dopoldanskih kvalifikacijah izpadel v skoku v višino.

Koprčanka Snežana Rodič se je v dopoldanskih kvalifikacijah četrtega dne atletskega svetovnega prvenstva v Moskvi s 14,17 metra zanesljivo uvrstila v finale, ki bo v četrtek, 15. avgusta, ob 17.40 po slovenskem času.

Rodičeva je v prvi seriji skočila 13,73 m, v drugi pa je prestopila za pol stopala; tedaj je bila še na mestih, ki so vodila v finale najboljše dvanajsterice. Pred svojim zadnjim poskusom pa je nazadovala na 13. mesto. Kljub pritisku se je v tretji in zadnji seriji s 14,17 m prepričljivo uvrstila v finale ter se prebila na četrto mesto v skupini B.

Triintridesetletni Rožle Prezelj, finalist OI v Pekingu (12.), je opravil enega najslabših nastopov na velikih tekmah v njegovi sicer dokaj bogati športni poti.

Na 2,17 m, ki je bila tokrat začetna višina, je letvico preskočil v prvem poskusu, na 2,22 pa je bil trikrat neuspešen. Slovenski rekorder (2,32 m), ki je z zlatom na EP do 23 let v Amsterdamu leta 2001 začel svojo pot na velikih tekmovanjih, je bil povsem blizu uspeha v prvem in predvsem v tretjem skoku na 2,22 m. V zadnjem se je letvica na stojalu dolgo majala, nato pa padla na tla.

V Moskvi je danes na programu šest končnih odločitev, v prvi in že končani, hitri hoji atletinj na 20 km, pa je slavila Rusinja Jelena Lašmanova, 21-letna olimpijska zmagovalka (1:25:02). Srebro je osvojila njena rojakinja Anisija Kirdjapkina (1:25:09), bron pa pa Kitajka Liu Hong (1:25:46).

Romanova samozavestna

Danes popoldne ob 18.40 bo v polfinalu na 1500 m tekla Sonja Roman.  Romanova si je polfinale izborila v nedeljo v tretji in zadnji kvalifikacijski skupini, ko je že vedela preostale izide. Tokrat bo tekla v prvi skupini. "To v polfinalu ne bo imelo takega pomena kot v kvalifikacijah. Katerakoli skupina bi bila težka in verjetno hitra. Prvih pet tekmovalk iz obeh skupin se bo avtomatično uvrstilo v finale ter le še dve ostali po času. Sem samozavestna, zato se bom potrudila in bom skušala biti čim bližje najboljšim in priti med prvih pet v skupini," je napovedala Romanova, ki ima že medaljo z velikih tekmovanj; bronasta je bila na dvoranskem EP v Torinu leta 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.