Šport
20 ogledov

Rodićeva peta na diamantni ligi

Snežana Rodić se je izkazala v Bruslju. (Foto: Pixsell) Pixsell
Slovenska troskokašica Snežana Rodić se je izkazala na zadnji tekmi diamantne lige v Bruslju, kjer je osvojila peto mesto. Blanka Vlašić je nanizala sedmo zaporedno zmago.

Matic Osovnikar je bil v teku na 100 m, ki je potekal v okviru evropskega pokala in ni štel za diamantno ligo, v finalu najboljše deveterice sedmi (10,45).
Snežana Rodić je v Bruslju, na zadnji atletski diamantni ligi v sezoni, v troskoku zasedla peto mesto (14,16 m). Zmagala je Kazahstanka Olga Ripakova (14,80 m) pred Kubanko Yargelis Savigne (14,56 m), ki je bila na koncu najboljša v skupnem seštevku discipline.

"Zadovoljna sem z doseženim. Bliža se konec sezone, vendar sem ponovno preskočila 14 m. Potrudila sem se po svojih najboljših močeh. Pogovarjala sem se tudi z ostalimi tekmovalkami in vse smo z mislimi že na dopustu. Nastopila bom še na dveh mitingih, v Ljubljani in Zagrebu. Mislim, da bi lahko pred domačo publiko v nedeljo dosegla tudi osebni rekord," je napovedala Rodićeva.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Rodićeva je bila po prvi seriji četrta (13,81 m), v drugi seriji pa je presegla 14 m (14,16 m), vendar izgubila eno mesto. V tretji in četrti seriji je prestopila, vendar zadržala svojo uvrstitev. Prehitela je štiri tekmovalke, za tri centimetre zgrešila četrto mesto in se približala tudi tretjeuvrščeni Ukrajinki Olgi Saladuhi (14,38 m). Razred zase je bila Ripakova, ki je največjo daljavo dosegla v tretji seriji in ugnala dvakratno svetovno prvakinjo na prostem Savignejevo. Ripakova, svetovna dvoranska prvakinja, je bila najboljša že v Šanghaju in je ob petih drugih mestih v diamantni ligi osvojila skupaj 22 točk, kolikor jih je zbrala tudi Savignejeva, ki pa je bila na koncu prva, saj je nanizala pet zmag.

Na zadnjem diamantnem mitingu v sezoni je na memoriali Iva van Damma v skoku v višino zmagala Hrvatica Blanka Vlašić (2,00 m) in nanizala sedmo zaporedno zmago ter je edina med vsemi, ki so na letošnji najprestižnejši seriji tekmovanj dosegla vsa možna prva mesta. V teku na 100 m je Američan Tyson Gay dosegel drugi najboljši izid sezone na svetu (9,79) in le za stotinko zaostal za svojim časom, ki ga je dosegel 13. avgusta v Londonu (9,78). Po slavju na 400 m prejšnji teden v Zürichu kot edina v diamantni ligi dve skupni zmagi osvojila Američanka Allyson Felix. V Bruslju je bila najhitrejša na 200 m (22,61) in je bila na koncu v diamantni ligi prva tudi na pol stadionskega kroga.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.