Šport
28 ogledov

Rodičeva s trmo kmalu na stopničkah

Z delom in trmo bo Snežana Rodič kmalu na stopničkah. (Foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Slovenska atletska odprava se je z dvoranskega EP vrnila z eno vrhunsko uvrstitvijo - četrtim mestom Snežane Rodič. "Z delom in trmo bo v prihodnje stopila na zmagovalne stopničke," je dejal Martin Steiner.

Sedemčlanska slovenska atletska reprezentanca se je vrnila z 31. dvoranskega atletskega evropskega prvenstva v Parizu. Snežana Rodič je v soboto v troskoku zasedla četrto mesto in bron zgrešila za štiri centimetre ter bila z osebnim rekordom 14,35 metra tudi edina slovenska finalistka.

"Cilje, ki smo si jih zastavili, smo večinoma izpolnili. Rodičevi se je žal izmuznila kolajna. Spoznala je, da spada v svetovni vrh troskoka, ter bo z delom in trmo v prihodnje zagotovo stopila na zmagovalne stopničke. Marina Tomič je na 60 metrov ovire izpolnila cilj s polfinalnim nastopom. Rožle Prezelj je v skoku v višino izenačil izid sezone, zdaj pa bo moral še dvigniti formo na 2,28 metra, da bo lahko nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Daeguju," je prvi, uspešnejši del ekipe na novinarski konferenci na Brniku ocenil predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije in vodja ekipe Martin Steiner. "Nina Kolarič z rezultatom v skoku v daljino ni bila zadovoljna. Na srečo pa je dokazala, da je poškodbo povsem pozdravila, in ko bo sestavila zalet in odskok, bo zagotovo spet na zelo visoki ravni. Nina Kovačič je bila drugič na veliki tekmi, Sara Strajnar pa prvič, zato obema sprinterkama želimo uspešno delo v poletni sezoni. Miran Vodovnik bo moral na operacijo, saj mu poškodbe zmanjšujejo samozavest in zato so njegovi rezultati v suvanju krogle daleč pod ravnjo, ki jo je sposoben doseči in jo je že dokazal," je dodal Steiner.

"Vse cilje pred prvenstvom, uvrstitev v finale, izboljšanje uvrstitve izpred dveh let in izboljšanje osebnega rekorda, sem dosegla. Bila sem v boju za medaljo, ki se mi je na žalost za las izmuznila, vseeno pa mi to daje motivacijo za naprej," je napovedala Rodičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.