Šport
29 ogledov

Rodičeva štiri centimetre za kolajno

Snežana Rodič je skočila osebni rekord, ko je bilo najbolj treba. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Slovenska atletinja Snežana Rodič je na evropskem dvoranskem prvenstvu v Parizu z osebnim rekordom 14,35 metra v troskoku osvojila nehvaležno četrto mesto.

Slovenska atletinja Snežana Rodič je na evropskem prvenstvu v Parizu v troskoku osvojila četrto mesto z osebnim rekordom 14,35 metra. Zmagala je Italijanka Simona La Mantia (14,60 m), pred Rusinjo Olesjo Zabarovo (14,45) in Slovakinjo Dano Veldakovo (14,39).

Rodičeva je sijajno začela tekmovanje in s 14,34 metra že v prvi seriji povedla z osebnim rekordom. Za njo je zaostala tudi lanska evropska podprvakinja na prostem La Mantia (14,17 m). Slovenska reprezentantka je v drugi seriji skočila 14,24 m, prehiteli pa sta jo La Mantia (14,60 m) in Veldakova, bronasta na prejšnjem dvoranskem EP (14,39 m). Rusinja Zabara je začela tretjo serijo s 14,45 m ter s tem Rodičevo, ki je sicer za centimeter popravila osebni rekord (14,35 m), potisnila na četrto mesto. Rodičeva je v četrti in šesti seriji prestopila, v peti pa so ji namerili 14,27 m. Po tretji seriji je vrstni red na vrhu ostal nespremenjen.

"Popolnoma ponesrečen doskok me je stal kolajne, tam sem puščala 15 do 20 centimetrov. Pri doskoku napako delam že od mladosti, ko so me naučili skakati, in mi je ne uspe popraviti. Če bi mi kdo na začetku tekme rekel, da bom četrta, bi bila vesela. Potrudila sem se, žal pa ni bilo sreče in sem za bronom zaostala za štiri centimetre. Upam, da bom na naslednji tekmi vendarle osvojila kolajno," je bila kljub svojemu najboljšemu izidu na velikih tekmovanjih v solzah Rodičeva.

"Dosegla sem sicer tudi osebni rekord in izboljšala dosežek s prejšnjega EP, kar je bil moj cilj. Toda na ogrevanju mi je šlo dobro in sem računala, da bom šla še dlje. Tudi po prvi seriji sem menila podobno. Potem pa so me tekmice prehitele in sem nastopala nekoliko zakrčena. Tehnično skokov nisem izvedla dobro. Trener Srdjan Djordjevič mi je ves čas govoril, da moram boke vleči naprej, pa mi tega ni uspelo narediti," je svoj nastop opisala Rodičeva, ki je v četrti in šesti seriji prestopila, v peti pa so ji namerili 14,27 m.

"Presenetila me je Zabara, vendar sem pozneje izvedela, da je to Udmurtova, ki se je poročila in spremenila priimek. To pa je tekmovalka, ki že ima kolajno z velikih tekem. Sama je še nimam. Toda še pred mesecem dni sem nameravala zaradi številnih težav končati zimsko sezono, zato je četrto mesto uspeh, vendar z grenkim priokusom," je končala Rodičeva.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nina Kolarič je v kvalifikacijah drugega dne 31. dvoranskega atletskega evropskega prvenstva v Parizu v skoku v daljino izpadla z 18. izidom med 20 uvrščenimi. Sara Strajnar in Nina Kovačič sta bili v prvem krogu na 60 metrov v svojih skupinah zadnji, šesti; obe sta tekli 7,49 sekunde in delili 21. mesto med 25 tekmovalkami.

Slovenska rekorderka Kolaričeva je v prvih dveh serijah prestopila, v zadnjem pa je pod pritiskom ostala brez pričakovane daljave za nedeljski finale. "Dobro je šlo vse do zadnjega skoka, ki sem ga izvedla na silo. Po prvem skoku, ki je bil zelo dober, sem imela le centimetrski prestop. V drugi me je že nekoliko odneslo na deski, vendar je manjkalo nekaj do popolne izvedbe in znova je sodnik dvignil rdečo zastavico. Pred zadnjim skokom sem se poskušala otresti pritiska, pa mi ni uspelo in sem bila zelo živčna. Prepričana sem, da bi lahko skočila prek 6,60 metra," je pojasnila rdečelasa slovenska rekorderka.

"Pričakovala sem malo boljši izid, okrog 7,45 sekunde. Pripravljala sem se kot na vsako drugo tekmo, žal pa mi ni uspel start. Kljub temu sem zadovoljna," je Strajnarjeva ocenila svoj prvi nastop na članskem velikem tekmovanju. Strajnarjeva in Kovačičeva v tej sezoni vadita pod vodstvom novega trenerja Srdjana Djordjeviča. "Start mi je odlično uspel. Pozna se mi, da sem šele decembra začela trenirati. S celotnim pripravljalnim obdobjem bi bila že sedaj hitrejša, tako pa imam dobro podlago za poletno sezono, v kateri imam velike cilje in jih lahko z novim trenerjem tudi uresničim. Želim popraviti osebni rekord na 100 metrov, osredotočila pa sem bom tudi na štafeto," je pojasnila Kovačičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.