Šport
239 ogledov

Roglič izgubil vodstvo

Alaphilippe Reševalni pas/Twitter
Julian Alaphilippe (Quick-Step) je v zadnjih kilometrih kraljevske etape uspel streti Primoža Rogliča (Lotto NL-Junmbo). Z današnjim drugim mestom je prevzel skupno vodstvo, medtem ko se je na drugo povzpel zmagovalec etape Wouter Poels (Sky). Roglič je zdrsnil na tretje mesto.

Po 16 kilometrih 6. etape Dirke po Britaniji še nimamo formiranega bega, tako da Julian Alaphilippe in Bob Jungels, ki se borita za visoko skupno uvrstitev, pobereta bonusne sekunde (3 in 2) na vmesnem sprintu. Francoz tako prepolovi zaostanek za našim Primožem Rogličem.

Po 21 kilometrih pa se izoblikuje današnji beg, ki ga sestavljajo Tony Martin, James Shaw, Connor Swift ter Vasil Kiryienka. Privozijo si prednost treh minut, nato pa narekovanje tempa prevzame ekipa Quick Stepa. Prednost ubežnikov začne rahlo padati, ko pa se v ospredje postavijo kolesarji ekipe Direct Energie, so ubežniki tik pred začetkom poslednjega vzpona dokončno ujeti.

Po Britaniji | Avtor: Profimedia Profimedia

Kmalu po začetku vzpona močno pospeši Jungels, ki za seboj vleče moštvenega kolega Alaphilippa. Wouter Poels jima poizkusi slediti, toda pospešek dveh kolesarjev Quick Stepa je premočan. Uspeta si privoziti rahlo prednost, preden ju ulovita Roglič in Jasha Sütterlin. Ko se Jungels utrudi, napade Alaphilippe, kateremu sledi Roglič. V ospredju se jima priključi še Hugh Carthy. Ko pa Alaphilippe ponovno napade, Roglič omaga, vodilni dvojici pa se medtem priključi Poels.

V zadnjih nekaj metrih Nizozemec močno pospeši. Alaphilippe mu poizkuša slediti, a je Poels premočan. Alaphilippe konča na drugem mestu, v skupnem seštevku pa prevzame vodstvo s 17 sekundami prednosti pred današnjim junakom Poelsom. Roglič za izjemnim Francozom zaostaja za 32 sekund

Po Britaniji | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice