Šport
112 ogledov

Roglič: Meni je smešno

kolesarska dirka po Sloveniji Saša Despot
Slovenski kolesar je pri odzivu na afero o mehanskem dopingu ostal previden.

Sinoči je odjeknila novica, da je slovenski junak letošnje kolesarske dirke po Italiji Primož Roglič vpleten v mehanski doping.

Francoska televizija Stade 2 je v drugem delu dokumentarnega filma o mehanskem dopingu omenila tudi zmagovalca vožnje na čas Rogliča, ki pa obtožb še ne želi komentirati, bo pa podal skupno izjavo s svojo ekipo.

"Težko karkoli rečem. Naše sem poklical, bomo skupaj dali izjavo. Meni je smešno," je bil za STA kratek Roglič, ki več ni želel povedati, bo pa skupaj z ekipo LottoNL-Jumbo dal izjavo, vendar ni vedel, kdaj bo to.

Roglič naj bi si na prepovedani način, z motorjem v kolesu, pomagal že na dirki Strade Bianche, pred dirko po Italiji. Kot pravijo, pa je vse več govoric tudi o tem, z Rogličevim kolesom ni bilo vse v redu tudi med zmagovito vožnjo devete etape italijanske pentlje.

Ne dolgo nazaj so zaradi mehanskega dopinga s šestletnim suspenzom kaznovali 18-letno Belgijko Femke van den Driessche, ki si je z elektromotorjem pomagala na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.